Man skjuten i Eskilstuna: ”Stor insats kommer trappas upp”

Publicerad 2022-01-26

En man i 35-årsåldern har skjutits utomhus i Eskilstuna.

Ännu har ingen misstänkt gripits.

– Vi har en redan stor insats som kommer att trappas upp under kvällen, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson i region Öst.

Polisen larmades till Skiftinge i Eskilstuna klockan 19.37 på onsdagen. En inringare hade hört minst en hög smäll – som uppfattades komma från ett skjutvapen.

Ett flertal patruller skickades till området och polisen kunde något senare bekräfta att en man skottskadats.

– Vi har spärrat av den misstänkta brottsplatsen för spårsökning och nu ser vi över vilken kompetens som kommer att behövas: om det är hundpatrull och tekniker med mera. Sen handlar det om att söka gärningsman eller gärningsmännen och vi har en redan stor insats som kommer att trappas upp under kvällen, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson i region Öst.

Den skottskadade mannen, som är i 35-årsåldern, vårdas på sjukhus. Polisen uppger att skadorna inte ska vara livshotande i nuläget.

Brottsplatsen anträffad

Polisen har spärrat av ett område på platsen och arbetar nu för att få en uppfattning om vad som inträffat.

– Vi är på plats och har hittat en misstänkt brottsplats och det har inträffat utomhus. Nu är vi intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser eller på annat vis har information om den här händelsen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök men ingen misstänkt har ännu kunnat gripas.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln