Misstänkt campingmördare flydde i bil

Av: 

TT

Publicerad:
Den skadade mannen påträffades vid en campingplats, hans liv gick inte att rädda. Arkivbild. Campingen på bilden har inget med det inträffade att göra.
Foto: Anders Bjurö/TT
Den skadade mannen påträffades vid en campingplats, hans liv gick inte att rädda. Arkivbild. Campingen på bilden har inget med det inträffade att göra.

NYHETER

"En skadad man på campingen i Malmköping" – löd larmet som polisen fick under onsdagseftermiddagen. Larmet kom att bli början på en utredning om misstänkt mord.

– När vi kom fram till platsen fann vi att mannen, som var i 25-års åldern, misshandlats med ett tillhygge, säger Dennis Johansson Strömberg på polisens presstjänst.

– Han fördes omgående till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda, fortsätter han.

Den avlidne mannens anhöriga har blivit underrättade.

När mannen avled ändrades brottsmisstanken från mordförsök till mord. Den misstänkte gärningsmannen, en man i 30-års åldern, lämnade platsen i bil när polisen kom.

– Vi kallade in flera patruller och en dryg halvtimme senare kunde den misstänkte gripas. Under onsdagskvällen anhölls han misstänkt för mord.

Den anhållna mannen är enligt polisen inte sedan tidigare dömd för liknande brott. Vad som kan ha legat bakom mordet, samt vilken relation de två männen hade till varandra, är ännu oklart.

Fallet har tagits över av åklagare som nu leder den fortsatta utredningen. Under gårdagen arbetade polisen med en brottsplatsundersökning, som nu är avslutad.

– Vi spärrade av brottsplatsen och hade kriminaltekniker på plats, vi har även knackat dörr och hållit förhör med vittnen, säger Dennis Johansson Strömberg avslutade.

Publicerad: