Bilar i lågor vid Teslas lokaler i Malmö

TT

Publicerad 2020-10-20

Polis och räddningstjänst på plats vid vraken efter de utbrända elbilarna utanför Teslas servicecenter i Malmö tidigt på tisdagsmorgonen.

En brand bröt ut vid elbiltillverkaren Teslas lokaler i Malmö under natten till tisdagen.

Larmet inkom vid 01.06 och när räddningstjänsten kom till platsen stod flera bilar i lågor. Brandorsaken är okänd och polisen har upprättat en anmälan om grov skadegörelse. I nuläget finns dock inga misstänkta, uppger polisen.

– Vi har gjort en brottsplatsundersökning och så klart kommer vi titta på vad det finns för kameraövervakning. Dels på platsen och dels i området – om något snappats upp som kan hjälpa oss vidare i utredningen, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin till TT.

De brinnande bilarna stod på parkeringen vid bilhallen i Fosie i södra Malmö och enligt uppgift till Sydsvenskan rör det sig om minst sju bilar.

– Vi håller på att jobba med det här ärendet just nu, men vår grundrubricering är grov skadegörelse genom brand så får vi se om något mer framkommer så småningom, säger Conny Strömberg, vakthavande befäl hos polisen, till tidningen.

Det fanns till en början en spridningsrisk till själva huvudbyggnaden och ett VMA (viktigt meddelade till allmänheten) utfärdades i området Jägersro under natten. Räddningstjänsten uppmanade allmänhet att hålla sig inomhus, stänga fönster, dörrar och ventilation med anledning av rökutvecklingen från branden. Tidigt på tisdag morgon var faran för spridning samt för farlig rök över.

Ingen person ska ha kommit till skada.