Handelsbod från 1925 toppar klicktoppen i Uppsala

Publicerad:

NYHETER

En gammal handelsbod som gjorts om till bostad klickade mest på Hemnet i Uppsala förra veckan.

På topp-fem-listan hittar vi också ett renoverat 70-talshus med bubbelpool och en 90-talsvilla med båtplats.

Eriksberg, Uppsala
Foto: Widerlöv&co
Eriksberg, Uppsala

1. Eriksberg, Uppsala

Pris: 9 975 000 kronor. Antal klick:7 839. Mäklare: Widerlöv&co.

Den mest klickade bostaden, en tvåvåningsvilla från 1925, ligger i närheten av Stadsskogen, ungefär tio minuter utanför centrala Uppsala. Huset användes ursprungligen som både handelsbod och bostad och är numera inredd som två separata våningar om 130 kvadratmeter vardera. På den nedre våningen finns kök, vardagsrum med öppen spis, ett uterum, tre sovrum, ett arbetsrum och badrum. En trappa upp finns ytterligare ett kök, vardagsrum med öppen spis, tre sovrum, matsal, badrum, toa och balkong. På vindsvåning finns även tre rum och badrum och i källaren så finns bland annat tvättstuga, toa och förråd. Villan har en boarean på 314 kvadratmeter och en biarea på 124 kvadratmeter. På tomten finns även en bod.

Foto: Riksmäklaren
Järlåsa, Uppsala.

2. Järlåsa, Uppsala

Pris: 1 975 000 kronor. Antal klick: 7 287. Mäklare: Riksmäklaren.

Den näst mest klickade bostaden, en enplansvilla från 1979, ligger strax utanför Järlåsa, en halvtimmes bilfärd från centrala Uppsala. Huset som är på 161 kvadratmeter rymmer sex rum: Fyra sovrum, ett allrum med braskamin, ett vardagsrum, ett kök med matplats och vedspis, en toa och ett badrum. På tomten som är på drygt 3 800 kvadratmeter finns även ett garage och carport.

Foto: Svenska mäklarhuset
Gunsta, Uppsala

3. Gunsta, Uppsala

Pris: 3 795 000 kronor. Antal klick: 6 546. Mäklare: Svenska mäklarhuset

Den näst mest klickade bostaden, en 1,5-plansvilla, ligger kvar på klicktoppen för andra veckan i rad. Vi hittar den ungefär 20 minuter utanför centrala Uppsala. Huset är ursprungligen från 1819, men har byggts om två gånger, 1997 och 2007. I dag är det på 115 kvadratmeter och rymmer fem rum. På entréplan finns en hall med braskamin, kök, vardagsrum, badrum och två sovrum, varav ett har öppen spis. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, toa och kattvind. På tomten som sträcker sig över drygt 2 000 kvadratmeter finns en vedeldad badtunna, garage med förvaring, carport och en uppfart för flera bilar.

Foto: Mäklarhuset
Gamla Uppsala, Uppsala

4. Gamla Uppsala, Uppsala

Pris: 9 500 000 kronor. Antal klick: 6 061. Mäklare: Mäklarhuset.

Den fjärde mest klickade bostaden, en tvåplansvilla från 1970, hittar vi intill Linbaneparken, en kvart från centrala Uppsala. Huset har totalrenoverats och rymmer numera sju rum. På entréplan finns ett vardagsrum med braskamin, två sovrum, ett kök med matrum och badrum. En trappa upp finns ytterligare tre sovrum, toa och bastu. På tomten som är på 800 kvadratmeter finns även en veranda med bubbelpool och ett garage. Villan har en boarea på 195 kvadratmeter och en biarea på 77 kvadratmeter.

Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Uppsala Näs, Uppsala.

5. Uppsala Näs, Uppsala

Pris: 7 475 000 kronor. Antal klick: 5 477. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den sista bostaden på listan, en enplansvilla från 1992, ligger på gångavstånd från Ekoln där fastighetens båtplats väntar, cirka 20 minuter från centrala Uppsala. Huset är på 155 kvadratmeter och rymmer sex rum: Sällskapsdel med kök, allrum, vardagsrum med öppet i taknock, tre sovrum, två badrum, bastu, tvättstuga. På tomten som är på 3 157 kvadratmeter finns även en utomhuspool, ett spabad, ett dubbelgarage med kontors/verkstadsdel och förråd samt en gäststuga. Stugan är på 45 kvadratmeter och rymmer kök, vardagsrum med braskamin, sovrum och badrum.

Publicerad:

LÄS VIDARE