Sex knivhuggna i köpcentrum i Milano – minst en död

Publicerad 2022-10-27

Sex personer har attackerats i ett köpcenter i Milano.

En 46-årig man misstänks ha tagit en kniv från en matbutik och huggit på måfå.

En anställd har dött och en av de skadade är fotbollsspelaren Pablo Mari.

Vid 18.30-tiden på torsdagen larmades italiensk polis om en knivattack på köpcentret Milanofiori i Milano.

Enligt la Repubblica ska en gärningsman ha tagit en kniv från en hylla i matbutiken Carrefour innan han började hugga runtomkring sig på måfå. Offren ska ha varit slumpmässigt utvalda.

Sex personer har knivhuggits, varav minst tre skadades allvarligt, skriver Corriere Della Serra. De drabbade är mellan 21 och 81 år gamla.

En person i 40-årsåldern som var anställd på Carrefour, dog på väg till sjukhus. En person har förts till sjukhus med helikopter.

Fotbollsspelare bland de skadade

En av de skadade är den spanska fotbollsspelaren Pablo Mari, 29, som spelar i Monza och är utlånad från Arsenal. Enligt La Gazzetta dello Sport var Mari i matbutiken tillsammans med sin fru och son. Han har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart, men han uppges vara vid medvetande.

– Hans skador är inte livshotande. Vi hoppas att han är tillbaka snart, säger klubbens vd Adriano Galliani, enligt Sky Sports.

Stoppades av kunder

En stor räddningsinsats pågår på platsen under torsdagskvällen.

– Nu när vi tagit oss därifrån är känns det lugnare, men vi var verkligen livrädda. Vi förstod inte vad som hände och såg folk springa iväg gråtandes, säger ett vittne till Ansa.

Gärningsmannen, en 46-årig man som är en italiensk medborgare, stoppades av kunder i butiken och greps senare av den italienska militärpolisen carabinieri, skriver la Repubblica. Carrefour Italia uppger att man satt in krisstöd för sina anställda.

Motivet bakom dådet är ännu inte känt. Polisen har i nuläget uteslutit att det skulle röra sig om ett terrorbrott. Enligt flera italienska medier uppges mannen ha vårdats för psykiska problem.

En av de skadade förs ut från mataffären Carrefour.

Följ ämnen i artikeln