Stort pådrag efter försvunnen femåring

TT

Publicerad 2020-06-07

Polis med hund söker efter en försvunnen pojke. Arkivbild.

En femårig pojke är sedan i natt försvunnen från sitt hem i Jämjö utanför Karlskrona. Polisen letar just nu efter honom med hundpatrull, drönare och helikopter.

– Vi är väldigt angelägna om att de som bor i området kollar av sina trädgårdar, uthus och förråd eftersom pojken kan ha sökt skydd där. Vi vill också att de som har sett pojken hör av sig omedelbart eftersom det kan ge oss en fingervisning i vilken riktning han har gått, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen region Syd, till TT.

Pojken försvann från villaområdet någon gång mellan 3 och 5 under natten. Polisen misstänker inget brott.

– Pojken har gjort så en gång tidigare, säger Henrik Lindqvist, inre befäl vid polisen i Karlskrona, till Blekinge läns tidning.

– Vi tror att han har lämnat hemmet på eget bevåg. Det är en traumatisk situation för familjen och vi tar till alla resurser som finns tillgängliga för att hitta pojken, säger Katarina Rusin.

Femåringen är enligt polisen troligen klädd i en blå tunn jacka samt blåa gympaskor. Han kan eventuellt också ha ett par jeans med ett tryck med dinosaurier på.

– Han känner området mycket väl och rör sig normalt mycket där. Just nu är all information som kan leda oss till honom av intresse, så man ska inte tveka att kontakta polisen, säger Katarina Rusin.

Följ ämnen i artikeln