Polisen inleder särskild händelse i Örebro

TT

Uppdaterad 2020-07-28 | Publicerad 2020-07-27

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av två mord inom loppet av två veckor. Arkivbild.

Två dödsskjutningar i Örebro inom loppet av två veckor har fått polisen att inleda en så kallad särskild händelse för att frigöra extra resurser.

– Vi jobbar för fullt med de bägge mordutredningarna. Utöver det jobbar vi även brottsförebyggande för att det inte ska hända igen, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen.

Det var strax efter midnatt mot lördagen som polisen larmades till Oxhagen i Örebro, där vittnen hört skott och sett en person ligga livlös utomhus. Den skadade, en man i 40-årsåldern, togs av vittnen till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

För mindre än två veckor sedan gick polisen upp i stabsläge efter att en person skjutits till döds i den närliggande stadsdelen Väster i Örebro.

Polisen utreder kopplingar mellan skjutningarna och de båda morden utreds nu av åklagare hos Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

– Händelsemässigt hör de ihop, därmed är det inte sagt att själva ärendena hör ihop. Men vi är inte främmande för att det är på det sättet, säger Stefan Wickberg.

Brottsoffren är sedan tidigare kända av polisen. Än så länge är inga personer frihetsberövade.

– Vi jobbar trygghetsskapande med extra personal i de områden som har påverkats, säger Stefan Wickberg.