Ökänd bedragare misstänks vara i farten igen

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild

Han lurade ett tjugotal personer att betala omkring 400 000 kronor i deposition för att få flytta in i en lägenhet.

Nu har han avtjänat sitt fängelsestraff – och misstänks vara i farten igen.

Mannen som är 36 år och har ett danskklingande namn är dömd för en rad bedrägerier. För tre år sedan hyrde han ut en bostadsrättslägenhet han inte själv ägde. Men det blev aldrig någon inflyttning – i stället försvann mannen med pengarna. Han har även lurat folk att hyra bilar, en grävmaskin och två hästtransporter som sedan försvunnit, skriver Sydsvenskan som följt mannens framfart på bland annat Blocket.

Sammanlagt fanns 43 målsägare i bedrägerimålet. Mannen dömdes till tre år på en sluten anstalt och släpptes fri straxt före jul.

Sedan dess verkar han vara i farten igen. Mannen ska bland annat ha lurat minst en person att förskottsbetala för ved, en annan att betala för konsertbiljetter och ytterligare två att förskottsbetala för kattungar.

Enligt Sydsvenskan har mannen även lurat folk att betala för telefoner, kameraobjektiv, presentkort och förgasare till båtmotorer.

Samtliga förskottsbetalningar har gjorts via swish.

– Han använder ju sitt eget namn, men kommer ändå undan, säger en person som Sydsvenskan pratat med.

En annan säger:

– Det var han igen! Det är verkligen en ilska man känner när den här typen av personer bara kan fortsätta med det de håller på med. Det enda man kan göra är att aldrig betala i förskott.

PODD Så luras du av Bankid-bedragarna – och så skyddar du dig

Bedrägeribrott är ett av Sveriges vanligaste brott – varje år försvinner miljoner kronor och hundratusentals drabbas. I podden Aftonbladet Daily går vi igenom bedragarnas fula knep tillsammans med Lotta Mauritszon från polisens nationella bedrägericenter.

Vi hör även ett autentiskt bedrägeriförsök, där en person ringer upp och utger sig för att jobba på en bank. Bedragaren försöker få sitt offer att lämna ut sitt Bankid – så att han enkelt kan länsa hennes bankkonto.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE