Coronaavdelningen stängde – personalen firade med dans

Uppdaterad 2020-09-06 | Publicerad 2020-09-02

Skärmdump Facebook

Inga patienter ligger kvar på epidemiavdelningen på Hallands sjukhus och på fredagen kunde enheten stängas ner. Då firade personalen med en välkoreograferad dans.

– Det känns helt underbart, säger undersköterskan Irma Skoglund.

Det här var inte en fredag som alla andra fredagar på epidemiavdelningen. Personalen på Hallands sjukhus i Halmstad hade fått i uppgift att städa enheten. Den behövs inte mer.

– Vi firade lite att vi faktiskt kan stänga vår covidavdelning. Det är inte alla som kan det, så det känns jätteskönt, säger undersköterskan Irma Skoglund, 20, som nu återgår till sitt jobb på ortopeden.

Undersköterskan Irma Skoglund, 20, är glad över att kunna stänga enheten.

”Läget under kontroll”

Det påfrestande vårdläget i Sverige har inte varit lika tungt i Halmstad. Därför behövs inte den nya specialavdelningen längre.

– Vi har läget under kontroll. Det var mest i början av pandemin som det var rörigt, men det löste vi snabbt. Vi har haft det rätt lugnt hela sommaren, både på intensiven och epidemiavdelningen, säger Irma Skoglund.

Under städdagen, på fredagen, bestämde sig personalen på plats för att spela in en dansvideo. För att fira – och sprida glädje. Sjuksköterskan Josefin Lundgren, 36, är hjärnan bakom det hjärtevärmande klippet.

– Jag har tjatat i flera veckor om det här men det blev aldrig av. Nu hörde jag med mina chefer och de ville gärna vara med på det här. Det blev jättekul, säger Josefin Lundgren.

Sjuksköterskan Josefin Lundgren, 36, tog initiativet till dansen.

Lärde sig dansen på 20 minuter

Redan på morgonen började planeringen. Eller ja, planering och planering. Sjukhuspersonalen övade bara i tjugo minuter innan det var dags att filma. Efter omkring 10 försök var de nöjda med resultatet.

– Det handlar både om att sprida glädje och att göra någonting roligt. Vi ville fira lite att det ska bli någorlunda normalt att återgå till våra vanliga tjänster. De sista tre dagarna hade vi inga covid-patienter alls, säger Josefin Lundgren.

Sprider glädje

Klippet delades på Facebook och där har kärleken öst in. Syftet nådde fram: att sprida glädje.

– Många är glada för vår skull, att vi kan stänga avdelningen. Jag fortsätter gärna dansa så här, det är roligt. Man behöver lite sådant i vardagen, säger Irma Skoglund.

SE KLIPPET HÄR (länk till Facebook)

ANNONS