Hunden Narwhal föddes med svans i pannan

Publicerad 2019-11-14

Den övergivna valpen Narwhal tas omhand av ett djurhem. Nu har han fått ett smeknamn efter den udda svansen som dinglar mellan hans ögon: Enhörnings-valpen.

Valpen Narwhal, som tros vara omkring 10 veckor gammal, hittades övergiven med frostskador i Jackson, i den amerikanska delstaten Missouri. I pannan har han en minst sagt udda extremitet, rapporterar The Washington Post.

– Vi är så jäkla exalterade över det, säger veterinären Rochelle Steffen, som driver det djurhem som nu tar hand om Narwhal, till tidningen.

Uppkallad efter val

Den lilla, lilla svansen som är belägen mellan hundens ögon har gett upphov till både dess namn – men också ett smeknamn. Namnet Narwhal kommer nämligen från det engelska ordet för narval, den val som har en lång, framåtriktad, tand. Och smeknamnet ”enhörnings-valpen” behöver nog knappast förtydligas.

Rochelle Steffens djurhem fokuserar på djur med specialbehov. Men trots att personalen tar hand om alla möjliga djur med olika defekter så har de aldrig tidigare sett en svans i pannan.

Kan inte vifta med den

I dagsläget finns det inga planer på att ta bort svansen.

– Han är rätt perfekt, säger Rochelle Steffen till tidningen.

Till hennes stora besvikelse saknar svansen ben. Narwhal kan alltså inte vifta med den.

Följ ämnen i artikeln