”Bianca, kan du snälla backa oss”

Intimissimi-anställda skriver öppet brev – Ingrosso svarar

Publicerad 2023-05-24

Aftonbladet 200 sekunder har avslöjat usla arbetsförhållanden i underklädesföretaget Intimissimis butiker.

Bianca Ingrosso är Intmissimis svenska ambassadör och ansikte utåt. Nu vädjar anställda till henne i ett öppet brev:

”Vi backar alltid dig, Bianca. Kan du snälla backa oss? Kan du snälla försöka känna med oss?”.

Bianca Ingrosso svarar: ”Jag förstår mitt ansvar som ambassadör och jag och mitt team gör det vi kan just nu”.

Intimissimis anställda tvingas att arbeta under usla förhållanden med låga löner. De är rädda för cheferna och blir utskällda om de går på toaletten under arbetstid.

Företagets vd Manuel Scarfone säger att uppgifterna är helt nya för honom och ingenting som han känner igen. Enligt vd:n är företaget en populär arbetsplats.

När 200 sekunder inför publiceringen bad Bianca Ingrosso att kommentera uppgifterna svarade hon i ett sms att ”arbetsförhållanden är goda” på Intimissimi.

Ingrosso bemötte 200 sekunders publicering med tystnad, något som fick många av hennes följare att reagera.

”Bianca är ansiktet utåt och kan sätta press på företaget! Nu har hon chansen att visa lite hjärta”, skrev en följare på Instagram.

Dagen efter valde Bianca Ingrosso att bemöta kritiken i Svt:s Morgonstudion.

– Det låter inte alls bra. Det är någonting som vi självklart tar ställning till nu. Och pratar, vi har liksom en nära dialog med företaget. Vi har den makten att vi kan se till att det blir en förändring, sa Bianca Ingrosso till Svt.

Bianca Ingrosso är ansiktet utåt för Intimissimi.

Nu vädjar Intimissimi-anställda om Bianca Ingrossos hjälp. De har skrivit ett öppet brev till henne:

”Men kan du snälla försöka känna med oss? Jag tror att du kan det. För vi är nog inte så olika dig trots allt. Vi kämpar och sliter men skillnaden ligger i att vi inte får något för det.

Vi backar alltid dig, Bianca. Kan du snälla backa oss?”

En annan anställd skriver:

”Jag vill inte att någon tjej i världen ska få känna så som jag gjorde. Inte heller att någon ska slösa sin tid på ett företag som du knappt kan ha på ditt CV för att det är så pinsamt. Du, Bianca, har antagligen inte känt till hur det faktiskt fungerar på Intimissimi, men nu när du vet så finns det inga ursäkter.”

Bianca Ingrosso svarar att hon gör vad hon kan: ”Bakom kulisserna så sker en seriös och professionell dialog med kunden i fråga. Där krav på actions har ställts och kunden är i process att aktivera.”


SÅ TIPSAR DU 200 SEKUNDER