Oklara omständigheter kring misstänkt kvinnomord i Helsingborg

Uppdaterad 2021-05-11 | Publicerad 2021-05-10

Kvinnan hämtades med ambulans från sin lägenhet i Helsingborg men avled på sjukhus.

En man i 35-årsåldern är anhållen misstänkt för mord. Men mycket är ännu oklart kring vad som hänt.

– Först efter att jag fått svar från obduktionen kan jag ta ställning till hur jag går vidare, säger kammaråklagare Kristina Wedelsbäck.

Tidigt på lördagsmorgonen hämtades en kvinna i 50-årsåldern med ambulans från sin lägenhet i Helsingborg. Sjukhuset larmade sedan polisen efter att kvinnan dött. Det fanns omständigheter kring dödsfallet som upplevdes som misstänkta.

En man i 35-årsåldern som är skriven på samma adress som kvinnan greps och anhölls samma dag, misstänkt för mord.

– Jag har ännu inte tagit ställning till om han kommer att begäras häktad. I morgon ska en obduktion göras, säger kammaråklagare Kristina Wedelsbäck.

– Får jag besked innan fristen för att begära honom häktad tar slut, alltså innan klockan 12, så tar jag ställning utifrån det besked jag får. Får jag inte besked innan dess kommer jag att begära en så kallad utredningshäktning i väntan på resultatet.

Utifrån hur den misstänkta brottsplatsen såg ut, och även den döda kvinnan, ska det inte vara uppenbart att ett brott begåtts.

– Så är det. Men det finns en rad omständigheter som jag inte kan gå in på som gör att det skulle kunna tyda på brott, säger Wedelsbäck.

Den anhållne mannen är sedan tidigare dömd bland annat för en misshandel av sin före detta fru och ett sexuellt ofredande av två 16-åriga flickor på en buss. Han ska även ha överträtt ett kontaktförbud mot sin före detta fru.

Exakt vilket förhållande han hade med den nu döda kvinnan är oklart men han har hittills nekat till brott.

– Han är både ledsen och chockad. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger mannens advokat Torsten Andersson.

Arkivbild.

Följ ämnen i artikeln