Polisen bekräftar: Amela, 24, hittad död

Publicerad 2022-03-15

Polisen bekräftar nu att 24-åriga Amela anträffats död, i ån Nossan i Grästorps kommun.

Men det är fortfarande inte klarlagt hur hon dog.

– Nu får vi avvakta den preliminära obduktionsrapporten för att få svar på vad som hände, säger kammaråklagare Lars Johansson.

När 24-åriga Amela försvann natten mot Alla hjärtans dag inleddes en omfattande sökinsats.

I det lilla samhället Grästorp i Västra Götalands län var Amela både välkänd och omtyckt. Många deltog i skallgångar efter henne och polis och Missing People har sökt efter henne i flera omgångar, bland annat med helikopter, drönare, hundpatrull och vattensonar.

Den femte mars hittades en kropp i ån Nossan i Grästorps kommun. Under dagen bekräftade polisen att obduktionen visat att det med säkerhet är 24-åriga Amela som hittats. Anhöriga är underrättade.

Amela, 24.

Den preliminära obduktionsrapporten är ännu inte färdig och innan dess vet polis och åklagare ännu inte hur hon dog, om det handlar om olycka eller brott.

Missing people söker i Grästorp i februari.

Den 38-årige man som i flera veckor suttit häktad misstänkt för människorov av Amela släpptes i går.

Han har hela tiden nekat till brott men häktades av flera skäl:

• Han var den person som Amela uppgav att hon skulle träffa den kväll då hon senast sågs till.

• De båda stoppades samma kväll i en trafikkontroll sittandes i samma bil.

• Den förklaring han först gav till vad de gjorde tillsammans i bilen mitt i natten, och var Amela sedan försvann, bedömdes till en början som osannolik.

Men genom övervakningskamerabilder har polisen kunnat konstatera att mannen omöjligt kan ha hunnit dödat Amela. Under gårdagen släpptes han och inga misstankar mot honom kvarstår.

– När mannens rörelser och uppgifter kontrollerats mot bland annat övervakningskameror så visar det, tillsammans med andra undersökningar, att det helt enkelt inte funnits tid att utföra gärningen att beröva kvinnan livet, säger kammaråklagare Lars Johansson.