Nya bilder på prinsparet

Uppdaterad 2015-05-28 | Publicerad 2015-05-11

Snart är det dags.

Inför prinsbröllopet har hovet släppt nya bilder på brudparet - Carl Philip och Sofia Hellqvist.

Men även ett par bildkarameller ur deras privata album.

På söndag är det lysning för prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan i Stockholm.

Samma plats där de kommer att gifta sig i mitten 13 juni.

Och inför det kommande bröllopet har hovet gjort en särskild bröllopssajt där all information om bröllopet kommer att publiceras.

I samband med lanseringen av sajten har hovet även publicerat nya officiella bilder på brudparet. Bilderna är tagna i Vita Havet på Stockholms slott där bröllopsmiddagen kommer att hållas.

Mintgrön overall

På bröllopssajten har biografier över de blivande makarna publicerats, som dessutom bjuder på bilder från de privata fotoalbumen.
Vi får se Sofia på sin dopdag 1985, då hon var ett par månader gammal. Iklädd en vit dopklänning sitter hon ensam i en stol framför fotografen.

Hon bjuder även på en bild från skidspåret där hon ser ut att vara i färd med att delta i en tävling.

Och till sist får vi se henne på skridskoisen i mintgrön overall med en ”Sofia-mössa” under den rejäla ljusblåa hjälmen. Sällskapet är farfar Stig Hellqvist.

Föddes som kronprins

I prins Carl Philips biografi bjuder hovet på en bild när han var alldeles nyfödd och omgärdad av mamma drottningen, pappa kungen och storasyster prinsessan Victoria. När prinsen föddes 13 maj 1979 var han kronprins av Sverige, men i och med att successionsordningen ändrades 1980 blev storasyster Victoria tronföljare och kronprinsessa.

I övrigt är det ont om bilder från prinsens kungliga barndom, det finns bara ytterligare en tillbakablickande bild på honom. Och det är en officiell bild från 18-årsdagen 1997.

Följ ämnen i artikeln