Här bryter sig tjuvarna in i skolan – polisen vill ha hjälp

Publicerad 2020-05-05

I måndags drabbades ytterligare en skola i Uppsalatrakten av ett inbrott där datorer och surfplattor stals.

Efter sex liknande stölder på kort tid väljer nu polisen att gå ut med video på de misstänkta gärningsmännen som man tror ligger bakom fler av inbrotten.

Inbrottet i Ängbyskolan i Knivsta under natten till tisdag blev det sjätte inbrottet i en skola på kort tid i Uppsalatrakten.

Sedan tidigare har bland annat skolor i Vattholma, Ramstalund och Lindbacken drabbats av liknande inbrott med samma tillvägagångssätt. Lindbackens skola har dessutom drabbats av två liknande inbrott på kort tid. I Ramstalund fick tjuvarna med sig 30–40 iPads.

– Det finns en röd tråd gör att vi misstänker att det kan vara samma gärningsmän på flera av skolorna. Både sättet man bryter sig in på, och att man stjäl datorer och surfplattor, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Har känner du igen männen? Ring 114 14.

Misstänkta inbrottstjuvarna fastnade på film

Även Nannaskolan i centrala Uppsala har drabbats av inbrott, och precis som vid de tidigare inbrotten var det bland annat datorer som stals.

I samband med inbrottet i Nannaskolan fastnade också de misstänkta på skolans övervakningskameror, och nu väljer polisen att visa bilderna i hopp om att någon som ska känna igen de båda männen.

– Det är två män mellan 18–25 år och cirka 175–185 centimeter långa med smal kroppsbyggnad. Om man känner igen personerna, eller kanske känner igen kroppshållningen och rörelsemönstret, så vill vi att man hör av sig till polisen, fortsätter Jonas Eronen.

– Det här är brott som drabbar barn och ungdomar, så vi är väldigt angelägna om att få tag på dem. Det är inte acceptabelt.

Lindbackens skola har drabbats av två inbrott på kort tid.

Följ ämnen i artikeln