Coronahälsningen sprider sig

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

”Sluta skaka hand”. Så lyder den hashtaggen som sprids på sociala medier. Lufthälsningen är det nya – skaka hand utan att nudda.

Att skaka hand med en kollega eller en kund har blivit tabu efter coronavirusets omfattande utbreddhet. På sociala medier sprider sig nu en hashtagg som uppmanar att man ska sluta ta i hand för att minimera att få eller sprida viruset.

Även Tysklands förbundskansler Angela Merkel fick kalla handen när hon skulle hälsa på inrikesministern Horst Seehofer under ett möte på måndagen. Istället uppstod en diskret vinkning dem emellan.

Rekommenderar lufthälsning

Richard McCann, motivationsföreläsare, höll på lördagen i ett event där han visade hur man istället borde hälsa på varandra för att undvika spridning av coronavirus. Den nya handhälsningen är som en vanlig handskakning – bara det att man inte nuddar vid varandras händer. Helt enkelt en lufthälsning.

En brittisk läkare berättar för Daily Mail att han har slutat ta i hand med patienter. Samma sak gäller för ett företag i Storbritannien som avslöjat att de förbjudit sina anställda att skaka hand med varandra.

PODD Därför skapar coronaviruset panik

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om paniken kring coronaviruset och hur man kan hantera sin rädsla för att smittas av coronaviruset. Gäster är Martin Schori och Kata Nylén.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE