SD-toppen i ny skandalinspelning – dödshotade kollega

Fogelklou: ”Jag skäms ögonen ur mig”

Publicerad 2018-09-02

Sverigedemokraten Jörgen Fogelklou mordhotade en partikamrat över telefon.

Det avslöjar GT som publicerar tidigare okända bandupptagningar där Fogelklou säger ”jag kommer att slå ihjäl dig”.

– Jag är styrelsen, jag är styrelsen, jag är det högsta hönset!, säger Fogelklou när den hotade partikamraten berättar att han ska gå till partiets styrelse, enligt tidningen.

Jörgen Fogelklou är Sverigedemokraternas distriktsordförande och toppnamn i kommunvalet i Göteborg.

Sverigedemokraten Jörgen Fogelklou mordhotade en partikamrat på telefon.

För drygt ett år sedan avslöjade Göteborgsposten att Fogelklou mordhotade en partikollega under ett bråk i samband med Almedalsveckan i Visby 2015.

– Jag kommer att skalla ner dig. Jag kommer sparka ner dig. Jag kommer gräva ner dig i en jävla garderob, sa Jörgen Fogelklou i ett inspelat telefonsamtal efter bråket, enligt GP.

Nu publicerar Göteborgs-Tidningen nya bandupptagningar från telefonsamtalet.

Efter dödshotet ringde Fogelklou upp partikamraten igen, enligt tidningen.

”Jag är det högsta hönset”

I inspelningen hörs partikamraten tydligt säga att han inte vill prata med honom.

– Ge mig en cigg här... Vad du än gör NN (partikamratens namn, reds anm.), vet du vad, vad du än gör, ska jag tala om för dig, säger du en sak och jag kommer att slå ihjäl dig, vad du än gör, säger Fogelklou, enligt GT.

Hotet ska ha skett efter det att partikamraten sagt till Fogelklou att han skulle ta det bandade telefonsamtalet och visa för partiets lokala styrelse.

– Styrelsen? Jag är styrelsen, jag är styrelsen, jag är det högsta hönset, säger Fogelklou, varpå partikamraten svarar:

– Ja, just det. Jag glömde att du är the boss of Göteborg, ja just det, kommer jag ihåg. Vi får se vad riksdagssnubbarna säger om det. När jag ger dem mordhoten som jag har inspelat, så får vi se vad de säger om det då.

Enligt GT ska den hotade partikamraten först polisanmält, men sedan dragit tillbaka sin anmälan för att inte skada partiet.

Fogelklou: ”Jag skäms ögonen ur mig”

Aftonbladet har varit i kontakt med Jörgen Fogelklou.

– Jag tar avstånd från det jag sa. Ibland blir man fly förbannad och då säger man saker. Det är gamla grejer och allt är utrett. Allt är gamla grejer som redan har hänt och retts ut.

Även om det är utrett och några år gammalt, tycker du att det du sa var okej?

– Det är klart jag inte gör, jag skäms ögonen ur mig och man ska inte uttrycka sig såhär men man gör det när man blir fly förbannad. Men det är klart jag inte menar detta och han tar inte det som ett hot heller.

Men han ville gå till partiets styrelse med hotet?

– Alltså.... eller nej det var inget.

Tror du att det här skadar dig och ditt parti?

– Det är klart att det gör. Allt sådant påverkar ju negativt, men det här är inga nya grejer, det har publicerats för flera år sedan.

– Det är utrett och vi tog varandra i hand och jag sa förlåt, det är gamla saker. Men jag skäms ögonen ur mig när man hörde vad man hade sagt.