Trumps hån i natt: Biden har misslyckats totalt

Publicerad 2022-01-16

Joe Biden ligger rejält pyrt till i opinionsmätningarna.

Då passade expresident Donald Trump i natt på att såga sin efterträdare på alla möjliga sätt.

– Biden har totalt förödmjukat vårt land i världen, sa han inför jublande anhängare i Arizona.

Donald Trump ställde in sin planerade presskonferens i samband med årsdagen av stormningen av Kapitolium den 6 januari. Det tog han igen under sitt första stormöte för året inför anhängare i Florence i Arizona.

Förra valet, vars efterspel slutade med kaoset i kongressbyggnaden, fanns naturligtvis med i talet.

– Denna publik är en symbol för det som hände eftersom folket hungrar efter sanningen. De vill ha sitt land tillbaka, sa han i natt till jubel.

Hånar Biden i krisen

Han anklagade media för att man rutinmässigt refererar till anklagelserna om valfusk för ”den stora lögnen”.

– ”Den stora lögnen” är rent skitsnack. Det är vad det är. De styrs av de vänsterradikala Demokraterna. Samma människor som förstör vårt land, sa expresidenten.

Men främst gav han sig på Joe Biden.

Presidenten genomlever just nu sitt svåraste tid sedan han tog över i Vita huset med opinionssiffror som ständigt sjunker.

En stor och uppmärksammad mätning från Quinnipiac i veckan visade att endast 33 procent av amerikanerna just nu tycker att Biden gör ett bra jobb.

– Biden har totalt förödmjukat vårt land i världen. Putin hotar inte bara Ukraina, jag vet inte om ni läst om detta, men nu hotar han att gå in i Kuba och Venezuela, sa Trump.

Förre presidenten Donald Trump under talet.

Leker med USA

– Det är en brist på respekt och vi hade inte problem med det, hade vi? Det var inga problem med Putin och Ukraina. Det var inga problem med president Xi i Kina. Kina, Ryssland och Iran har börjat agera aggressivt och provokativt på ett sätt de aldrig hade vågat för ett år sedan. De skulle aldrig ha gjort det. De leker med oss.

Han gav sig också på den nuvarande administrationen för hanteringen av pandemin.

– Det är kriminellt det som de håller på med. De missköter det så illa, sa Donald Trump.

Expresidenten menar att hans egen regering arbetade framgångsrikt mot coronaviruset, men att Joe Biden misslyckats med att förvalta detta.

– Vi gav Joe Biden varje verktyg han kunde ha velat ha och ändå har han misslyckats totalt. Viruset utvecklades, men strategin misslyckades att utvecklas. Han är inte kapabel att hänga med. De är inte kapabla. De är inkompetenta, helt enkelt, sa Trump.

Lovar vinst 2024

Expresidenten, som upprepade gånger har hyllat sin insats i arbetet med att få fram vacciner tidigt i pandemin och själv tagit sina tre sprutor, sågade Joe Biden för att man uppmanar barn att ta vaccin mot covid-19.

Trump uppgav under talet att amerikanska barn har ett starkt immunförsvar, skriver Trump-vänliga nyhetsajten Newsmax.

– De har ett starkt försvar och att hålla på som de gör med barnen. Lämna oss i fred, lämna oss alla i fred, sa expresidenten.

– Säg åt Joe Biden att han inte har något att göra med amerikanernas hälsobeslut. Vi kan ta våra egna beslut.

Talet i Florence, Arizona var det första av en rad stormöten som Donald Trump planerat att hålla under året inför mellanårsvalet i november.

– En stor röd våg kommer börja här i Arizona och dra genom landet, sa han angående mellanårsvalet där Republikanerna hoppas ta tillbaka senaten och representanthuset.

– Och 2024 ska vi ta tillbaka Vita huset.

Entusiastisk publik på Trumpmötet.