Voi om olyckan: ”Kommer samarbeta fullt ut med polisen”

Publicerad 2021-09-27

Att döma av bilder från olycksplatsen var en elsparkcykel från Voi inblandad i gårdagens dödsolycka i Västerås.

Företaget utreder nu händelsen.

”Våra tankar går till mannens familj och anhöriga”, säger Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi.

Strax före klockan 15 i går skedde en cykelolycka i Vetterstorp i västra Västerås.

En man i 80-årsåldern kom åkande i nedförsbacke och körde på en elsparkcykel som stod parkerad på cykelbanan. Enligt inledande information från polisen låg elsparkcykeln ”slängd” på cykelbanan, något som de senare korrigerade.

– Det har inkommit olika vittnesuppgifter om elsparkcykeln stod upp eller låg ned. Vi håller på att utreda det nu, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson i Västmanland.

Han fortsätter:

– Det är viktigt att inte låsa sig vid något. Vi är mycket angelägna om att få in fler uppgifter från vittnen som sett vad som hänt.

Dödsolyckan utreds i nuläget som vållande till annans död. Ingen är i nuläget misstänkt för något brott.

Voi syns på bilder

Mannen skadades mycket allvarligt och fördes med ambulans till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda.

Bilder som VLT publicerat visar en elsparkcykel från Voi liggande på olycksplatsen. Aftonbladet har under morgonen sökt Voi, som återkommit med ett uttalande som först gavs till Expressen.

”Vi har nåtts av informationen om den djupt tragiska dödsolycka i Västerås via lokaltidningen. Våra tankar går till mannens familj och anhöriga”, skriver Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi.

”Kommer självklart samarbeta med polisen”

Kommunikationschefen säger att företaget inte kontaktats av polisen och fått bekräftelse på huruvida deras elsparkcykel var inblandad i olyckan.

”Om så är fallet kommer vi självklart samarbeta fullt ut med polisen för att utreda händelsen. Vi har satt igång en process för att utreda händelsen internt”, fortsätter kommunikationschefen.

Följ ämnen i artikeln