Vittnet i Maxwellrättegången: ”Hon sa min kropp var perfekt för Epstein”

Rättegången kan avslutas tidigare än planerat

Publicerad 2021-12-08

NEW YORK. Carolyn vittnar om hur hon blev sexuellt utnyttjad av mångmiljardären Jeffrey Epstein – hundratals gånger. 

Övergreppen ska ha startat när hon var 14 år gammal, och socitetskvinnan Ghislaine Maxwell anklagas för att ha orkestrerat träffarna.

– Hon smekte mina bröst och rumpa, och sa ”du har en bra kropp för herr Epstein och hans vänner”, berättar Carolyn i ett av New York-rättegångens mest omskakande vittnesmål.

Första gången Carolyn anlände till den mäktige finansmannen Jeffrey Epsteins hem, på ”miljardärsgatan” i Palm Beach, ska hon ha välkomnats av Ghislaine Maxwell.

Hon var 14 år. Och skjutsades dit av en ny vän – Virginia – som berättat att hon kunde tjäna stora pengar på att ge Epstein massage.

”Du kan ta henne till övervåningen och visa hur man gör”, ska Ghislaine ha sagt till Virigina, enligt Carolyn.

Hon är den tredje kvinnan som kliver upp i vittnesbåset under rättegången mot societetslejonet Ghislaine Maxwell, och berättar om flera års övergrepp av Epstein.

Maxwell pekas ut som som arkitekten bakom träffarna.

Ghislaine Maxwell.

Blundar under rättegången

I rätten blundar Carolyn när hon minns tillbaka till den där vårdagen 2002. Hur den 18-åriga Virginia, på order av Maxwell, ledde henne till ett massagerum.

– Virginia klädde av sig naken. Jag sa att jag inte var bekväm med det, och frågade om jag fick behålla underkläderna på.

Jeffrey Epstein kom in i rummet och flickorna masserade honom i 45 minuter. Sedan vände han sig om, och Virigina började plötsligt ha sex med Epstein, medan Carolyn såg på.

– Jag satt på en soffa framför dem, säger hon i rätten, med darr på rösten.

Efteråt fick Carolyn de 300 dollar som låg på handfatet. Innan hon gick därifrån ska Ghislaine Maxwell ha bett om hennes telefonnummer.

Därefter började Maxwell ringa för att boka in henne för nya ”massager” åt Epstein. Det ska också ha varit Maxwell som oftast betalade henne, vittnar hon.

Berättar att hon drevs till att klä av sig naken

I dag har Carolyn, som endast avslöjar sitt förnamn i rätten, hunnit bli över 30 år gammal.

I tårar förklarar hon hur hon successivt drevs till att också så småningom klä av sig helt naken, medan Epsteins övergrepp blev allt grövre.

Oftast började mötena med att han låg på mage, medan Carolyn berättade om sin alkoholiserade mamma och sin svåra uppväxt, där hon utnyttjats sexuellt av en äldre släkting.

Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein tillsammans. Bilden är från när åklagaren efterlyste fler offer eller vittnen.

I slutet av massagerna brukade han vända sig om och onanera, ligga med henne eller använda en sexleksak på henne. Det hände även att han kallade in fler tjejer, och att de hade gruppsex.

Carolyn uppskattar att hon sammanlagt gav Epstein hundratals nakenmassager, under fyra års tid.

– Något sexuellt hände varje gång, berättar hon för juryn.

För ung för att åka utomlands

Carolyn säger att både Maxwell och Epstein kände till att hon bara var 14 år gammal. Hon hade avslöjat sin ålder eftersom att hon inte fick åka med till deras privata ö – hennes mamma aldrig skulle låta henne åka utomlands.

– Varför fortsatte du åka tillbaka?, frågar åklagaren.

– För att jag var ung och 300 dollar var mycket för mig, säger Carolyn.

Hon berättar att hon använde pengarna för att köpa narkotika, och hon beskriver hur hon fastnade i en ond spiral där hon behövde ännu mer droger för att döva känslorna efter övergreppen.

Ibland tog hon med kompisar som kunde delta i massagerna i Epsteins hus. Då fick hon dubbelt så mycket betalt av Maxwell-Epstein-duon.

Ofta var det Ghislaine Maxwell som skickade bilar för att plocka upp Carolyn och köra henne till Epstein.

Hon vittnar också om att Maxwell såg henne naken i massagerummet, flera gånger – och smekte hennes nakna bröst, höfter och rumpa, innan hon fyllt 15 år.

– Hon sa ”du har en bra kropp för herr Epstein och hans vänner”, säger Carolyn.

Ibland skickade Maxwell och Epstein gåvor till henne; underkläder från Victoria Secrets, konsertbiljetter och en ”massagebok för dummies”.

”Då insåg jag att jag blivit för gammal”

I 18-årsåldern blev Carolyn gravid med sin dåvarande pojkvän, men gick tillbaka till Epstein ett par gånger, eftersom hon behövde pengarna till barnet. 

– Då frågade han (Epstein) om jag hade några yngre vänner. Det var då jag insåg att jag hade blivit för gammal.

Maxwells försvarsadvokater försökte ifrågasätta Carolyns trovärdighet som vittne, genom att lyfta hennes tidigare drogberoende.

De pekar även på detaljer som inte stämde överens med ett FBI-förhör hon gjorde för över ett årtionde sedan.

Då, 2007, sa hon till utredare att hon aldrig hade haft samlag med Epstein.

– Jag svarade nej – eftersom han låg med mig, jag deltog inte frivilligt, svarar Carolyn.

Tecknad bild från rättegången.

Försvaret: Maxwell har blivit syndabock

Under rättegången vill åklagarna måla en bild av hur Ghislaine Maxwell, som först var Epsteins flickvän, blev kompis med unga tjejer, för att systematiskt och metodiskt försöka göra dem mottagliga för övergrepp.

Försvaret hävdar däremot att Maxwell blivit en syndabock, för att Jeffrey Epstein, som hängde sig i häktet 2019, aldrig hann ställas inför rätta. 

Ghislaine Maxwell kan dömas till 80 års fängelse om rätten anser att hon är skyldig på alla sex åtalspunkter. Hon åtalas bland annat för sextrafficking av minderåriga, sexuella övergrepp och grooming mellan åren 1994 och 2004.

Under tisdagen vittnade även FBI-agenter om över 20 000 fotografier från cd-skivor och hårddiskar som omhändertogs vid en husrannsakan i Epsteins New York-hus 2019.

Åklagarna visade ett dussin av dessa bilderna, av hur Epstein och Maxwell höll om varandra kärleksfullt. Andra foton, som enligt domstolspapper består av nakna kvinnor och unga tjejer, visades inte för jurymedlemmarna.

Överraskande besked

Tisdagsförhandlingarna avslutades sedan med ett överraskande besked: 

Åkagarsidan meddelade att de kommer bli färdiga med att kalla vittnen – redan denna vecka. Kanske är de klara redan på torsdag, sedan är det försvarets tur.

Rättegången är inne på sin andra vecka och var planerad att pågå i sex veckor – nu kan den komma att avslutas långt tidigare.

Följ ämnen i artikeln