Tove-fallet: Ena kvinnan skyller på den andra

Publicerad 2022-11-18

En av kvinnorna som misstänks för mordet på 21-åriga i Tove i Vetlanda skyller på den andra kvinnan, rapporterar P4 Jönköping.

I förhör säger kvinnan att hon gick och lade sig.

Dagen därpå var Tove borta – och den andra kvinnan betedde sig ”märkligt”.

Sedan i onsdags är de två unga kvinnorna häktade för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. De är också misstänkta för gravfridsbrott och människorov.

Nu framkommer nya uppgifter om det misstänkta mordet.

P4 Jönköping har tagit del av Rättsmedicinalverkets utredning.

Där berättar kvinnan att hennes kompis, den andra häktade kvinnan, hamnade i bråk med Tove på nattklubben i Vetlanda. Alla tre ska sedan ha gått till den andra kvinnan för att reda ut bråket.

I lägenheten gick kvinnan och la sig för att vila, och somnade. De andra två satte sig i köket för att prata ut.

Enligt kvinnans berättelse var varken hon eller den andra kvinnan våldsamma mot Tove. Hon säger att Tove dagen därpå hade lämnat lägenheten, men att den andra kvinnan ”betedde sig märkligt”.

Hon tror därför att kompisen kan ha med mordet att göra, men menar att hon själv är oskyldig.

Tove, 21, hittades död efter att hon försvunnit i Vetlanda. Två kvinnor är häktade, misstänkta för mord.

Det har också framkommit att en av de misstänkta inte led av allvarlig psykisk störning vid de misstänkta brotten. Den andra kvinnan har gjort en likadan så kallad liten sinnesundersökning, men den är ännu inte färdig.

Polisen: Vi vet tidpunkten

Samtidigt har polisen gått ut med tidpunkten för Toves död.

Deras uppfattning är att huvuddelen av brottsligheten begåtts mellan 02.00 och 02.45 natten till den 16 oktober.

Polisen har också kartlagt resan till McDonalds, som Aftonbladet tidigare rapporterat om. De vill inte kommentera om Toves mobil fanns i bilen då.

Sista samtalet

Rickard Finndahl, chef för grova brott på Höglandet, säger att det senaste samtalet på Toves mobiltelefon är från klockan 01.48.

– Vi har pratat med alla personer som den misstänkta kvinnan har träffat, vi har koll på bilar som varit på platsen. Vi har hört dem som är befogade att höra. Vi från polisen har full koll på den här resan och vi har bildat oss en uppfattning om vad som hänt och är nöjda med det, säger han till Vetlanda-Posten.

Det finns inga ytterligare misstänkta i fallet.

Vidare säger han att det var förhör, analyser och teknisk undersökning som ledde polisen fram till platsen där Toves kropp hittades.

Sista dagen för åklagaren att väcka åtal är den 15 december. Men utredningen är så pass omfattande att man kommer att kräva mer tid, säger åklagaren Adam Rullman till Vetlanda-Posten.

Här kan du läsa mer: Försvunna Tove, 21, hittad död i Vetlanda

PLUS: Stor kartläggning: Detta vet vi om Toves försvinnande