Polisen trodde kvinnan var mördad – då väcktes hon till liv

Av: John Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Poliserna var övertygade om att kvinnan var död – och grep en man misstänkt för mord.

Men senare samma kväll omkullkastades allt:

– Plötsligt fick vi meddelande från ambulansen om att hon är vid liv, säger Kenneth Johannesson på polisens regionledningscentral.

Polisen larmades klockan 19.35 till en lägenhet i centrala Arvika. Under dagen och kvällen pågick folkfesten Arvikamârten och mycket folk var i rörelse.

Polispatrullen tog sig in i lägenheten och upptäckte där en livlös kvinna.

– Man konstaterade att kvinnan är död men jobbade vidare med livräddande åtgärder på platsen, säger Kenneth Johannesson på polisen.

Samtidigt greps en man i lägenheten misstänkt för mord.

Den livlösa kvinnan förflyttades till ambulans och kördes till sjukhus.

”Plötsligt fick vi meddelande från ambulansen om att hon är vid liv”, säger Kenneth Johannesson på polisens regionledningscentral. Arkivbild.
Foto: TT
”Plötsligt fick vi meddelande från ambulansen om att hon är vid liv”, säger Kenneth Johannesson på polisens regionledningscentral. Arkivbild.

Under färden till sjukhuset kom nya uppgifter från ambulansen som skulle komma att förändra inriktningen på hela utredningen.

– Plötsligt får vi helt nya uppgifter från ambulansen som säger att hon är vid liv, säger Kenneth Johannesson.

Klockan 22.30 gick polisen ut med de glädjande nyheterna på sin hemsida där man skrev att ”ambulanspersonal fått i gång pulsen på kvinnan på väg mot sjukhuset”.

– Man fick i gång hjärtat, säger Kenneth Johannesson på lördagsmorgonen.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, vårdas i dag på sjukhus med okända skador. Enligt polisen ligger hon i respirator.

Mannen som greps anhölls i natt av jouråklagare som skäligen misstänkt för försök till mord. Han är i 50-årsåldern och har en relation med den aktuella kvinnan, enligt polisen.

– Han är anhållen på den lägre misstankegraden. Det som händer nu är att förhör kommer att hållas med honom under dagen, säger Annika Colin på Åklagarmyndighetens pressavdelning.

Publicerad:

LÄS VIDARE