Evakuerade svenskar tillbaka på hotellen

Av: TT

Publicerad:
Skogsbränder rasade under lördagen nära byn Pythagorion på den grekiska ön Samos. Under lördagskvällen var bränderna helt släckta, enligt Linda Netterström, pressansvarig på Tui.
Foto: Michael Svarnias
Skogsbränder rasade under lördagen nära byn Pythagorion på den grekiska ön Samos. Under lördagskvällen var bränderna helt släckta, enligt Linda Netterström, pressansvarig på Tui.

Både Tui och Apollo evakuerade i lördags svenskar från hotell på den grekiska ön Samos, när skogsbränder bröt ut nära byn Pythagorion.

Under söndagen hade samtliga svenska gäster fått återvända.

– Branden släcktes helt i går kväll. Allting är under kontroll, säger Linda Netterström, pressansvarig på Tui, till TT.

Under lördagen evakuerade Tui 43 svenskar som bodde på hotell i närheten av det branddrabbade området. Alla dem har nu fått återvända till sina hotell.

"Oroväckande nära"

Den senaste bekräftade uppgiften som Linda Netterström har fått var att bränderna var inom en kilometer från hotellen, men enligt obekräftade uppgifter kan det ha varit betydligt närmare än så, säger hon.

– Det har varit oroväckande nära.

Resebyrån Apollo evakuerade 32 svenska gäster under lördagens bränder.

– Gästerna sov på andra hotell under natten, men har i dag förmiddag flyttat tillbaka till sina ursprungliga hotell, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

– Det luktar tydligen fortfarande lite rök, men det ska vara helt säkert att befinna sig där.

TT: Hur upplevde gästerna evakueringen?

– Det var lite olika. Vissa har varit mer skärrade än andra, men rapporterna jag fått är att det har varit väldigt lugnt och att det har gått bra, säger Clara Larsson.

Inga skäl till oro

Från Tui landar fyra plan med nya semestrare på Samos under söndagen.

– Vi skickade ut sms i går kväll för att trygga dem om att branden var släckt, för det är klart att har man en resa så nära inpå en stor brand så kan man känna oro. Men nu finns det inga skäl till oro, säger Linda Netterström.

Publicerad: