Inga fynd efter försvunne Hannes – ny sökning planerad

Publicerad 2020-05-14

Hannes, 19, har varit spårlöst borta i över en vecka.

På torsdagen planerar Missing People en ny sökinsats i Sundsvall.

– Hoppet lever naturligtvis om att hitta honom vid liv, säger Hannes pappa Markus.

Måndag den 4 maj sågs Hannes i Sidsjön, ett naturområde utanför centrala Sundsvall. Sedan dess har 19-åringen varit försvunnen. Polisen misstänker att han blivit kidnappad.

– Jag har en konstant tung känsla som sitter i bröstet. ”Ligger han i skogen? Eller var är han?” tänker jag, säger Hannes pappa Markus.

Under tisdagskvällen genomförde Missing People en första skallgång med allmänheten i området kring Sidsjön.

– Det var skönt att få vara ute och leta tillsammans med andra. Det kändes som en lättnad att få vara aktiv, men var samtidigt väldigt tungt, säger Markus som deltog i sökandet.

Hannes sågs senast 4 maj.

Inga fynd har gjorts

Uppslutningen var stor, omkring 300 volontärer deltog i skallgången.

– Det känns jättebra att så himla många engagerar sig och bryr sig. Jag reagerade på att det var väldigt många unga som hjälpte till att leta vilket var fint att se, säger Markus.

Omkring 70–80 hektar genomsöktes. Men inga fynd har hittills gjorts.

– Det var både positivt och negativt att vi inte hittade honom. Hoppet lever naturligtvis om att hitta honom vid liv. Alla andra tankar vågar jag inte ens tänka på, säger Markus.

Under onsdagen ska Missing People anordna ytterligare en sökinsats.

Missing People hjälper till i sökandet. Arkivbild.

– De har i dag gått igenom förra sökinsatsen och planerar en ny. Det är logistiskt en utmaning att organisera så många resurser, samtidigt som det naturligtvis är otrolig välkomnande och efterfrågat att så många deltar, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare på polisen.

Samtidigt som Missing People organiserar sökandet i terrängen, arbetar polisen med att inhämta information.

”Det florerar många rykten”

– Det är ovärderlig hjälp att de hjälper till i sökandet. Vi kan inte stampa fram 300 personer. Samtidigt fortsätter vi att hålla förhör från tidig morgon till sen kväll.

Varför rubricerar ni ärendet som misstänkt människorov?

– Det är utifrån initiala uppgifter som vi fått från sociala medier och tips. Det florerar många rykten och vi arbetar för att reda ut och skapa oss en bild av vad som kan ha hänt, säger Henrik Blusi.

Hannes pappa Markus.