Rossana Dinamarca: De har blivit lurade

Riksmedier spred bluffnyhet att hon vill bli ny V-partiledare

Uppdaterad 2020-01-17 | Publicerad 2020-01-16

Flera medier basunerade under torsdagskvällen ut att Rossana Dinamarca kandiderar till ny partiledare för Vänsterpartiet.

Men nyheten är en bluff.

– De har blivit lurade, säger Dinamarca till Aftonbladet.

Den tidigare riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) är en av väljarnas favoriter att ta över partiledarrollen efter Jonas Sjöstedt, enligt en undersökning av Aftonbladet/Demoskop.

Själv ville hon inte kommentera undersökningen. Men under torsdagskvällen basunerade flera stora riksmedier ut nyheten att Dinamarca ställer upp och kandiderar. Detta efter att P4 Väst uppgett att man fått beskedet av den före detta riksdagsledamoten.

”Nyheten från Radio Väst är fejk”

Men det stämmer inte. Rossana Dinamarca har inte bekräftat att hon ställer upp.

”De har blivit lurade av någon som utger sig för att vara mig och har mitt gamla nummer”, skriver Dinamarca i ett sms till Aftonbladet.

Hon skriver även på Facebook om händelsen:

”Nyheten från Radio Väst är fejk. De har hört av sig till mitt (jätte!)gamla nummer och den personen som har det numret har ännu en gång lurat samma redaktion att han är jag genom att svara på sms. Jag har varken sagt bu eller bä”.

PODD Experten: Så blir det politiska året 2020

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet om hur det politiska året blir i Sverige.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen