Tåg evakueras på Öresundsbron

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett havererat tåg evakueras på Öresundsbron.

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Copenhagen Airport Kastrup i båda riktningarna.

Det havererade tåget orsakar stopp i båda riktningarna och kommer att vara så i minst en timme till. Nästa tåg som beräknas kunna lämna Malmö i riktning mot Kastrup ska avgå klockan 19.33, det skrev Trafikverket i pressmeddelande, som publicerades strax efter klockan 18.

– Det har nog inte stått så länge, vi fick precis information om det. Men ett Öresundståg är på väg fram för att hjälpa till vid evakueringen, säger Sara Lindström, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt SJ:s pressjour har tåget drabbats av en fordonsskada och fått stopp på Pepparholmen, den ö där Öresundsbron övergår från tunnel till bro.

– Det ska röra sig om någon typ av skada. Man har försökt starta om tåget på plats utan att lyckats. Tåget var på väg till Köpenhamn och vi har kört fram ett Öresundståg som ska ta passagerarna dit, säger Carina Axelsson, vid SJ:s pressjour.

”Det känns som det hade gått snabbare att gå”

Enligt passageraren Carolina Runesson, som var på väg till Köpenhamn för jobb och sedan hälsa på en vän, har man stått still i knappt två timmar. Och enligt den senaste informationen som hon har fått diskuterar man hur evakueringen ska genomföras på ett säkert sätt.

– Det är lite irriterande, det känns som om det hade gått snabbare att gå. Det andra tåget är framkört och det sista vi hörde var att de diskuterade hur vi skulle kunna ta oss över. Det finns elledningar och sådant. Klart att det här påverkar mina planer lite grann, men det är värre för dem som var på väg till Kastrup, säger Carolina Runesson.

Vid 20.15-tiden var trafiken åter igång igen.

– Det kan vara lite förseningar eftersom det har varit totalstopp men trafiken rullar, säger Sara Lindström.

Publicerad: