Här träffar Annie Lööf sin look-alike

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

De som trodde att de sett Centerpartiet Annie Lööf under Almedalsveckan kan i själva verket ha misstagit sig.

I stället kan det ha varit nyvärvade medlemmen Matilda Karlsson som synts ute i vimlet.

På Twitter skämtar C-ledaren själv om sin dubbelgångare.

”Jag får ofta frågan hur jag hinner med allt. Här är svaret!”

Tisdagen var Centerpartiets dag i Almedalen och schemat för partiledaren Annie Lööf var minst sagt späckat med intervjuer, tal och tv-sändningar.

Efteråt skämtade hon på Twitter om hur hon hinner med alla åtaganden.

”Jag får ofta frågan hur jag hinner med allt. Här är svaret! :-)” twittrade Annie Lööf under en bild på henne och den nyvärvade medlemmen Matilda Karlsson som till utseendet är slående lik Center-ledaren.

Till Aftonbladet säger Matilda Karlsson, 25, att det inte är första gången som hon får höra om likheten mellan henne och partiledaren.

– Det har länge varit ett internt skämt bland mina vänner och familj. De brukar skoja om att jag skulle kunna vara hennes stand in och det var därför kul att Annie själv nämnde det.

”Insåg själv hur lika vi var”

Det var första gången som Matilda fick träffa partiledaren för det parti som hon just gått med i. Ett möte som hon uppskattade mycket.

– Annie är fantastisk. Hon ger ett sjukt bra intryck och känns trovärdig. Det känns väldigt kul att vara lik henne då hon är en förebild för mig. Hon är extremt självsäker och stark kvinna vilket jag tror behövs i vårt samhälle.

Matilda Karlsson berättar att även människorna runt Annie Lööf och folk ur allmänheten påpekade att likheten mellan dem är slående.

– Folk har kommenterat under bilden och sagt att de trodde att vi var tvillingar och efter talet kom folk fram och frågade om vi var syskon.

Till och med Matilda själv blev lite chockad när hon såg bilden.

– Jag har ju hört det så många gånger förut men när vi väl stod bredvid varandra såg jag verkligen att vi är väldigt lika.

Kan tänka sig att hoppa in

På frågan om även hon siktar mot partitoppen svarar Matilda Karlsson att hon ännu inte bestämt sig.

– Jag har precis gått med i partiet men det är inte helt omöjligt att jag ger mig in i politiken framöver. Jag är ju utbildad statsvetare och har fått väldigt fina kontakter under den här veckan. Så det återstår att se.

Kan du tänka dig att agera stand-in så länge?

– Absolut, det vore roligt om jag fick ett sådant erbjudande.

Då får du kanske klippa av dig håret?

– Ja, eller så får Annie låta det växa, säger Matilda Karlsson och skrattar.

Publicerad: