”Blixtsnabbt svar med vapen ingen annan kan skryta med”

Uppdaterad 2022-04-28 | Publicerad 2022-04-27

Rysslands president Vladimir Putin varnar för ett blixtsnabbt svar med vapen ingen annan kan skryta med om Västvärlden går in i Ukraina.

Det rapporterar ryska statliga nyhetsbyrån Tass.

När den ryske presidenten mötte representanter för det ryska lagrådet på onsdagen sade han:

– Om någon tänker ingripa utifrån i de pågående händelserna och skapar oacceptabla strategiska hot mot Ryssland så ska de veta att vårt svar på sådana attacker kommer att vara blixtsnabba.

Rysslands president Vladimir Putin under onsdagens tal  i Tauriska palatset i St. Petersburg.

Vladimir Putin uppgav också att Ryssland har vapen som inte finns hos motståndarna:

– Vi har alla instrument för detta: sådana om ingen annan kan skryta med. Men vi kommer inte att skryta. Vi kommer att använda dem om det behövs. Jag vill att alla ska veta det. Alla beslut som behöver tas för detta är redan fattade, sade presidenten enligt Tass.

Den ryske statschefen påstod också att alla mål för ”den militära specialoperationen”, som Ryssland kallar kriget i Ukraina, kommer att uppnås:

– Våra soldater och officerare fullgör sin plikt heroiskt tillsammans med Donbass-milisen. Alla uppsatta mål kommer att utföras, sade Putin.

För ett par veckor sedan testsköt Ryssland roboten som kallas ”Satan 2”. Putin kallar vapnet unikt och har sagt att det kommer ”få Rysslands fiender att stanna upp och tänka till”.