Student cyklade 350 mil för att komma hem

TT

Uppdaterad 2020-07-15 | Publicerad 2020-07-14

Den grekiska studenten tog sig en liten längre cykeltur än vanligt. Arkivbild.

När studenten Kleon Papadimitriou från Grekland insåg att han skulle få det svårt att ta sig från studieorten i skotska Aberdeen hem till Grekland på grund av coronapandemin, tog han saken i egna händer, rapporterar CNN Travel. Det efter att hans flyg hem till Aten hade ställts in tre gånger.

Efter vissa förberedelser satte han av med cykeln. Färden gick via Storbritannien, ner till Nederländerna, vidare till Tyskland, Österrike, Italien för att sedan fortsätta med båten över till Grekland. 48 dagar tog strapatsen och övernattningarna på vägen ägde rum i antingen tält, eller hos vänner han hade i närheten. Totalt tillryggalade han drygt 350 mil.

Ett villkor för att 20-åringen skulle få tillåtelse från sina föräldrar hemma i Grekland att ge sig ut på Europafärden var att han skulle ha en app som hans föräldrar kunde följa honom med.

– Jag tror att resan gjorde mig till en bättre människa, jag har större självförtroende och jag tror mer på mina förmågor, säger Kleon Papadimitriou till CNN Travel.