Varför kom metoo till Danmark först nu?

PODD Stor skillnad på hur rörelsen utvecklades 2017

Av: Marcus Ulvsand

Publicerad:
Uppdaterad:

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Vi jobbar på att förbättra vår podcastspelare i appen, vänligen uppdatera din app i Google Play och AppStore för att få den senaste versionen.

Hösten 2017 skakades världen av vittnesmål om sexuella övergrepp och trakasserier - vittnesmål som tillsammans formade metoo-rörelsen.

I Sverige var metoo något av en jordbävning - på andra sidan sundet däremot, i Danmark gav metoo-hösten 2017 knappt utslag på richterskalan. Nu - tre år senare - skakas danska medieinstitutioner av en något senkommen MeToo-våg.

Vad handlar den om - och varför tog det så lång tid innan rörelsen fick fart i Danmark? Det pratar vi om i dagens avsnitt - gäst är Tina Askanius, docent i Medie & Kommunikationsvetenskap vid Malmö Universitet.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE