Ebba Buschs attack på Löfven: Sprider oro och rädsla

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ebba Busch går till hårt angrepp mot Stefan Löfven.

I ett tal anklagar hon statsministern och finansminister Magdalena Andersson för att sprida oro och rädsla.

– De stirrar djupt ner i cynismens bägare.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch höll vid lunchtid på fredagen ett tal på partiets kommundagar.

I avslutningen kritiserade hon Stefan Löfven och Socialdemokraternas samarbete med Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.

– Stefan Löfven har i tre år kompromissat sig sönder och samman. Genom Januariöverenskommelsen så har socialdemokratin gett upp hoppet om att möta väljarna med ett positivt politiskt program.

Ebba Busch fortsatte med att säga att Stefan Löfven och Magdalena Andersson prioriterade makten när de gick in i Januariavtalet. Det har tvingat dem att genomföra reformer de inte trott på.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch
Foto: LOTTE FERNVALL
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch

”Cynism”

– Nu stirrar de djupt ner i cynismens bägare innan de ställer sig i talarstolar och sätter sig framför tv-kameror för att i brist på politiska budskap istället sprida oro och missämja. Socialdemokraterna vill inte ha en valrörelse om sakfrågor, de har inget annat att erbjuda än rädsla.

Ebba Busch syftade på att Stefan Löfven och flera S-toppar senaste tiden lyft fram faror med att M och KD öppnar för samarbete med SD. Löfven har bland annat uttryckt oro för att demokratin är hotad.

”Har valt rädsla”

– Stefan Löfven må ha valt rädsla framför hopp, men vi har det inte (...) Vi har inte låtit skräcken sluka vårt hopp, vi har en handlingsplan och vi tror på Sverige.

Ebba Busch berörde en rad politikområden i sitt tal. Hon inledde med att prata om vården, om att vårdköerna måste försvinna. Hon pratade vidare om vikten av att bekämpa gängbrottsligheten, om att värna landsbygden och den svenska skolan.

Aftonbladet har sökt Stefan Löfven för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE