Ung man skjuten till döds – ingen gripen

Martin Mederyd Hårdh/TT

Johanna Engman/TT

Hanna Schück/TT

Uppdaterad 2021-04-26 | Publicerad 2021-04-18

En ung man sköts ihjäl med flera skott i ett bostadsområde i Kista i nordvästra Stockholm natten till söndag.

En eller flera misstänkta mördare försvann i natten.

Polisen larmades vid klockan kvart i tre. Brottsoffret, en man i 20-årsåldern, hade skjutits ihjäl med flera skott och avled på platsen.

– Man har gjort någon form av konfrontation med målsäganden och skjutit honom utomhus och därefter lämnat området, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen utesluter inte att det kan handla om gängkriminalitet, vilket flera medier har fått uppgifter om. Enligt Expressen är den mördade mannen närstående till en person som står åtalad i den omfattande rättegången mot det så kallade Vårbynätverket.

När polisen kom till platsen fanns där flera personer som hade någon form av vittnesmål att dela med sig av. Aftonbladet skriver att många som bor i husen omkring brottsplatsen vaknade av skotten.

Brottsplatsen spärrades av och polisens tekniker arbetade tills söndagseftermiddagen när avspärrningarna togs bort. I ett nästa steg kommer poliser att knacka på hos människorna som bor i kvarteret för att se om de har något att berätta.

I området har polisen också övervakningskameror som bevakar vissa områden. Filmer från dessa kommer också att finkammas.

– Vi håller på att göra en analys och inventering av hur filmer i våra kameror i området har dokumenterat skeendet eller delar av skeendet, säger Ola Österling.