Åtalas för sprängdåd mot kommunpolitiker

TT

Publicerad 2021-04-28

Kommunalrådet Torkild Strandberg (L) i Landskrona fick sitt köksfönster söndersprängt och har även fått hotfulla, handskrivna brev. Nu åtalas två män för olaga hot och skadegörelse. Arkivbild.

Två män åtalas för att ligga bakom ett sprängdåd hemma hos Landskronapolitikern Torkild Strandberg (L) 2018. Hans köksfönster förstördes i en sprängning mitt i natten och därefter fick han ta emot hotfulla, handskrivna brev under par års tid, som männen också misstänks ligga bakom.

– Man uttrycker ett missnöje över sin situation eller över den politik som förs i Landskrona och kopplar hot till det. Man skriver att man vill vara ifred med sina bidrag till exempel och inte vill hamna i meningslösa arbeten, säger åklagare Mathias Larsson till SVT Nyheter Helsingborg.

De åtalade männen, 37 och 45 år gamla, greps i höstas och var inledningsvis misstänkta för att ligga bakom sprängningen utanför Landskronas stadshus 2019 och dessutom för att ha anlagt tre stora bränder i staden. Men i den delen är utredningen nedlagd på grund av brist på bevis. Männen åtalas för skadegörelse och olaga hot.

Följ ämnen i artikeln