14-årig pojke skjuten i Eskilstuna

Uppdaterad 2021-11-24 | Publicerad 2021-11-20

En 14-årig pojke skadades svårt i en skjutning i Eskilstuna igår kväll.

Polisen hade en stor sökinsats i området under natten men har inte gripit någon misstänkt gärningsman.

– Vi har avslutat vårt arbete på platsen och utredningen går in i en ny fas, säger vakthavande befäl Peter Ström tidigt på morgonen.

Det var vid 16.39 under lördagen som polisen fick in ett larm om en misstänkt skottlossning. Flera boende i Fröslunda i Eskilstuna ringde in efter att ha hört höga smällar.

Första polispatrull på plats hittade en person med skottskador utomhus. Den skjutna personen visade sig senare vara en 14-årig pojke som träffats av skott i ryggen.

Pojken fördes med ambulans till sjukhus, svårt skadad, men hans tillstånd bedöms som stabilt.

Polis med hund söker i Fröslunda i Eskilstuna efter skottlossningen.

Större område spärrades av

Ett större område, den misstänkta brottsplatsen, spärrades av under kvällen och natten och undersöktes av polisens kriminaltekniker.

Polisen hade också en större sökinsats i området under kvällen, och enligt polisen var man på plats med ”ett stort antal resurser med olika specialkompetens”.

Under morgonen har man avslutat arbetet på plats.

– Vi är klara på platsen med våra tekniker och har hävt avspärrningarna och utredningen går in i en ny fas, säger Peter Ström, vakthavande befäl på polisregion Öst.

En stor polisinsats pågår i området i Frösunda. I nuläget finns ingen misstänkt för skotten ochingen person har ännu gripits.

Flera skjutningar på kort tid

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Ingen misstänkt gärningsman är i nuläget gripen.

Stadsdelen Fröslunda har drabbats av flera skjutningar den senaste tiden. I mitten av oktober blev skolbarn vittnen till när en 20-åring sköts utanför en skola i stadsdelen. Enligt Peter Ström har man lokalt en ökad närvaro i området med anledning av det.

– Vi har en insats som pågår för den här typen av händelser över tid och den fortsätter. Det är ökad närvaro och synlighet mer än en vanlig resurs. Vi har en lokal planerad resurs som jobbar trygghetsskapande, säger han.

Under morgonen finns det ingen ny information om skadeläget för den 14-åriga pojken.

Polisens tekniker på plats.