Explosion vid restaurang på Orust

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Något har exploderat på en restaurang på Orust. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Något har exploderat på en restaurang på Orust. Arkivbild.

Något exploderade vid en restaurang i Ellös på Orust i natt. Explosionen skakade väggarna och väckte personer som bodde i närheten.

– Det är oklart hur eller varför det har smällt, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Larmet kom klockan 02.25 och både polisen, räddningstjänsten och det Nationella bombskyddet åkte till platsen som spärrades av. Restaurangen har fått kraftiga skador och fönster har krossats på en intilliggande fastighet. Men inga personer har kommit till skada. Händelsen utreds nu som allmänfarlig ödeläggelse och polisen samlar in uppgifter genom förhör, dörrknackning i området och olika teknisk undersökningar.

Det är den andra dramatiska händelsen nära Ellös på kort tid. Förra veckan brann det på en restaurang vid en camping i området. Det är samma personer som driver då båda restaurangerna.

– Är det så att ett ställe brinner ner och det sedan smäller en bomb på det andra stället är det klart att det måste finnas någon form av hotbild om det inte handlar om olyckshändelser, säger Sten Rune Timmersjö, chefen för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal till Göteborgs-Posten.

Publicerad:

LÄS VIDARE