Hade getter i baksätet

Publicerad 2012-08-30

BAK I BILEN Benny Wedin såg något konstigt i bilen framför sig. Det visade sig vara Monica Rödings sex getter.

Benny Wedin trodde knappt sina ögon när han var ute och åkte i går eftermiddag. I den lilla röda Opel Corsan framför trängdes ett gäng getter i baksätet.

– Folk är inte kloka, ojojoj, jag har aldrig sett någonting liknande tidigare, säger han.

På väg till Timrå fick Benny Wedin, 52, från Härnösand syn på något konstigt i baksätet på bilen framför. Han körde närmare för att titta och blev full i skratt när han såg de vita lurviga passagerarna.

Tre timmar lång resa

För när Monica Röding, 60, från Getberg utanför Kramfors åker till stugan i Hälsingland har hon annorlunda sällskap med sig. Förutom att ha med sig sina hundar hänger sex angoragetter med i bilen

– Det går hur bra som helst att köra dem i bilen, de skulle bli mycket mer stressade av att åka lastbil, säger Monica Röding.

Hon ställer en träskiva i baksätet på bilen så att getterna ska kunna stå eller ligga stabilt och sedan påbörjas den tre timmar långa resan till stugan i Hälsingland.

Bästa vänner

Efter att ha kört halva sträckan pausade hon vid en rastplats där getterna fick äta knäckebröd medan hon och hundarna fick varsin glass och det var strax därefter som Benny Wedin fick syn på dem.

– Jag kunde inte låta bli att fota dem och skicka in bilden till Aftonbladet, det var en rolig grej, säger han.

Totalt har Monica Röding elva angoragetter som tillsammans med sina hundar blivit hennes bästa vänner. Därför är det inget konstigt för henne att de får följa med till stugan.

– Det är inte så konstigt som folk kan tro. De bor i en ladugård och jag har haft dem sedan de var små, så de är specialtama och gillar att umgås med mig. De följer mig när de går löst ute på bete, jag kan locka med mig dem flera hundra meter.

– Men jag har dem inte hemma bara för att jag fraktar dem i en bil, säger hon.

När Aftonbladet ringer henne är hon på väg tillbaka till Ullånger för att hämta de fem getterna som lämnades kvar över natten, så får ni syn på fem vita lurviga bakdelar i baksätet på en röd liten bil, så vet ni vem det är som är ute och kör.

ANNONS