Broderns hyllning till Lavin: ”Nu kan han se vad jag gör”

Uppdaterad 2015-11-05 | Publicerad 2015-11-02

Tatuerade in sin brors ansikte på armen

Elevassistenten Lavin Eskandars bror Leith, 22, valde i helgen att göra en tatuering efter allt som hänt.

– Nu kan han se vem jag pratar med och vad jag gör, säger han till Aftonbladet.

20-årige Lavin Eskandar var elevassistent på skolan Kronan i Trollhättan. Han och 15-årige eleven Ahmed Hassan mördades av Anton Lundin Pettersson, 21, för snart två veckor sedan.

Efter attacken hyllades Lavin som en hjälte och berättelser om hur han räddat sina elever spreds över Sverige och världen. Hans äldre bror Leith valde i helgen att hylla honom genom att tatuera in hans ansikte på sin kropp.

– Vi gjorde den så att han kan se vad jag kan se. Han kan se vem jag pratar med och vad jag kan göra, säger Leith Eskandar till Aftonbladet.

Under Lavins ansikte syns bland annat orden ”För mycket hat. Älska istället”.

”Har inte kunnat sörja i lugn och ro”

Leith är inte den enda i familjen eller i Trollhättan som valt att tatuera in Lavins ansikte, berättar han. Samtidigt vill han passa på att hylla tatueraren Jimmy på Zoo Tattoo i Göteborg.

– Han avbokade alla tider han hade för att göra detta för vår skull.

De senaste veckorna har givetvis varit turbulenta för hela familjen.

– Det har varit mycket av allt. Jag har inte själv kunnat sörja i lugn och ro än eller fatta vad som har hänt, säger Leith.

Fått tavlor och brev

Samtidigt vill han tacka alla människor, även de som inte känner familjen, för deras hälsningar, brev och kärlek den senaste tiden.

– Allt från föräldrar till barn på skolan som ringer och tackar. Folk har målat tavlor av Lavin och skickat hem till oss. Vi uppskattar allt stöd.