Uppgifter: Explosion i villaområde riktad mot efterlyst man

Publicerad 2023-06-06

Explosionen i Tumba tros vara riktad mot en kriminell man vars äldre släkting bor på den drabbade adressen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen ska också vara efterlyst av polis.

I nuläget har ingen gripits för sprängningen.

Vid 02.30-tiden under natten till tisdag skakades ett villaområde i Storvreten i Tumba, söder om Stockholm, av en hög smäll.

Flera boende vaknade av det höga ljudet och vittnade om att fönsterrutorna skakade. När polis kom fram till platsen visade det sig att något hade exploderat och att det fanns skador på en garagebyggnad i anslutning till ett kedjehus.

– Det var en kvinna hemma i huset, men vi har inga uppgifter om personskador, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral, under natten.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska sprängningen dock ha varit riktad mot en kriminell man vars äldre släkting bor på den drabbade adressen.

Uppgifter: Mannen efterlyst

Polisen vill i nuläget inte kommentera uppgifterna eller vad de misstänker kan vara motivet bakom explosionen.

– Vi kommer utreda om det finns ett samband med tidigare händelser, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson för polisregion Stockholm.

Mannen, vars släkting dådet ska ha varit riktat mot, ska enligt uppgifter vara efterlyst. Han är tidigare dömd för ett flertal narkotikabrott, men också stöld och hot mot tjänsteman.

Explosionen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Under natten och morgonen har tekniker och nationella bombskyddet undersökt platsen närmare.

Än så länge har ingen person gripits för dådet.

Följ ämnen i artikeln