Fantombilden som ska fånga våldtäktsmannen i Rågsved

Polisen vädjar om tips i ”Efterlyst”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En rad överfall har skett i Stockholmsförorten Rågsved.

Polisen misstänker att våldtäktsmannen valt ut sina offer från tunnelbanan – och sedan slagit till.

Nu släpper polisen en fantombild i ”Efterlyst” i TV3 och vädjar om tips från allmänheten.

Den första händelsen inträffade den 10 mars i år när en kvinna plötsligt blev överfallen av en okänd man bakom Rågsved centrum.

Tre veckor senare misstänks samma man ha slagit till igen.

Kort efter varandra blev två kvinnor överfallna vid 04-tiden den 31 mars. Båda brotten inträffade på samma adress, Bjursätragatan.

– I de båda fallen blir gärningsmannen skrämd av vittnen som gör att han försvinner ifrån platsen, säger Åsa Hansson, kriminalinspektör på polisen i södra Stockholm, i TV3:s program ”Efterlyst”.

1 av 2 | Foto: POLISEN
Bild från övervakningskamera.

Tros ha stått vid tunnelbanan

Nästa överfall inträffade ett par månader senare, och polisen misstänker att det återigen var samma gärningsman.

Den 7 juli dök han upp vid tunnelbanestationen i Rågsved. Strax därefter blev en kvinna överfallen och våldtagen under knivhot – på Bjursätragatan.

Polisen misstänker att gärningsmannen stått vid tunnelbanan och valt ut sina offer för att sedan följa efter dem och gå till attack.

Ingen gripen trots masstopsning

Polisen utreder samband mellan brotten och har i utredningen kallat in runt 200 män för topsning. Men man har fortfarande inte lyckats spåra våldtäktsmannen.

Nu väljer man därför att släppa en fantombild i TV3:s ”Efterlyst”. Bilden bygger på offrens samstämmiga beskrivning av mannen.

– Vi behöver hjälp med att få in mera tips. För vi kommer utföra dna-prov som vi ska jämföra med de spår vi har i ärendet, och på så sätt försöka hitta gärningsmannen, säger Åsa Hansson i programmet.

Om man vet något om överfallen, gjort iakttagelser, eller känner igen beskrivningen av mannen på fantombilden, uppmanas man kontakta polisen genom ”Efterlyst” på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se.
 
”Efterlyst” sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagar.

Publicerad:

LÄS VIDARE