Eirin, 43, försvunnen i Landskrona – polisen vädjar om tips

Uppdaterad 2019-12-27 | Publicerad 2019-12-26

Hon sågs senast på julaftonskvällen vid kajen där båtarna till Ven lägger till.

Sedan dess är 43-åriga Eirin spårlöst försvunnen.

– Mamma skulle aldrig hålla sig borta så här länge utan att höra av sig, säger hennes son till Aftonbladet.

Eirin ska under den sena julaftonskvällen ha befunnit sig på en pub i Landskrona tillsammans med en man. Efter att 43-åringen lämnat lokalen sågs hon vid Skeppsbron, där båtarna till ön Ven lägger till.

Där upphör spåren.

– Hon har väldigt många vänner, och vi är alla oroliga och vill veta vad som hänt, säger en av Eirins kamrater.

Eirin kommer från Norge, men bor i Landskrona.

– Hon skulle aldrig hålla sig borta så här länge utan att höra av sig till någon. Det är helt olikt henne, säger hennes son, som rest till Landskrona för att leta efter sin mamma.

Polisen vill ha hjälp

Polisen vädjar om tips som kan leda till att Eirin hittas. Enligt signalementet är hon 160–165 centimeter lång och har långt, mörkt hår. Vid försvinnandet ska hon ha varit klädd i en grå, stickad tröja och svarta jeans med hål i ena benet.

– I nuläget misstänker vi inget brott utan vi hanterar detta som ett försvinnande, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i region Syd.

Polisen vill få allmänhetens hjälp med iakttagelser som gjorts kring Skeppsbron från 22-tiden på julaftonskvällen och fram till natten mot juldagen.

Kustbevakningen har letat

Eirin anmäldes försvunnen vid 12-tiden i går.

– Eftersom kvinnan har setts i närheten av vattnet så har vi tagit hjälp av Kustbevakningens dykare. De har sökt längs strandlinjen, men utan resultat, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Ring polisen på 114 14 om du har information om ärendet.