Helsingborg

Polisen jagar ägare till mystiska guldringar

Av: 

Sandra Killgren

NYHETER

Två guldringar har hittats på ett vårdboende i Ödåkra.

Men ”Sture” och ”Gunhild” är spårlöst försvunna.

Nu tar polisen hjälp av Facebook för att lösa mysteriet.

I somras hittades två ringar, en förlovnings- och en vigselring, i ett låst skåp på ett vårdboendet i Ödåkra. Ägarna till kärleksbeviset har jagats, men utan resultat.
I somras hittades två ringar, en förlovnings- och en vigselring, i ett låst skåp på ett vårdboendet i Ödåkra. Ägarna till kärleksbeviset har jagats, men utan resultat.

Fyndet gjordes i samband med en renovering på Tuvehagens vårdboende i skånska Ödåkra i somras. I ett låst skåp låg två guldringar.

Utöver de graverade namnen Sture och Gunhild hade kärleksbevisen tidpunkter för förlovning och vigsel inristade. Årtalen går långt tillbaka, men polisen vill inte avslöja mer än att det handlar om långt in på 1900-talet.

Gigantiskt arkiv

Efter personalens upptäckt lämnades guldringarna in till polisens hittegodsavdelning. Men trots flera ledtrådar har ägarna inte gått att hitta.

– Jag har letat i riksarkivets kyrkoböcker för att hitta ett vigseldatum, men det är ett gigantiskt arkiv. Jag har också försökt leta i folkbokföringsregistret, men det är svårt eftersom jag bara har förnamnen, säger Bella Haslbeck på hittegodsavdelningen till Helsingborgs Dagblad.

Ägare eller arvtagare jagas

Om ”Sture” eller ”Gunhild” bott på vårdboendet eller om ringarna hamnade i deras skåp på annat sätt är ännu oklart.

Oavsett lever hoppet om att lyckas lösa mysteriet. I måndags bad polisen i nordvästra Skåne sin följare på Facebook om hjälp.

"Ringarna kommer tillfalla staten om ingen släkting träder fram. Vi på polisen skulle dock hellre se att ringarna kvarstannar i den aktuella familjen/släkten. Så känner du kanske till "Sture och Gunhild" som förlovade och gifte sig en gång i tiden? Kontakta 114 14 och begär Hittegods i Helsingborg", skriver polisen.

Enormt engagemang

Inlägget har delats över tusen gånger och verkar ha gett resultat.

På lördagen publicerade polisen ytterligare ett inlägg där de hintade om ett genombrott i utredningen.

”Engagemanget hos er följare var enormt och under måndagen har vi nyheter i ärendet”, skriver polisen och uppmanar sin följare att hålla utkik på Facebooksidan.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Helsingborg

Vigsel

Kärlek

Bröllop

Äldrevård

Mysterier

Malmö City FC