Svensk misstänkt för trippelmord i Barcelona

Svenske mannen häktad misstänkt för trippelmord

Ska ha dödat två män och en kvinna i Barcelona

Av: 

Gustaf Tronarp

Felipe Morales

NYHETER

BARCELONA. Den svenske 28-åringen som misstänks för trippelmord i Barcelonas gamla stad har häktats.

Domstolen fattade beslutet efter att ha överlagt under stora delar av torsdagen.

Motivet bakom de brutala dåden är fortfarande okänt.

Den svenske mannen misstänks för en rad brott i den spanska turistmetropolen. Under en blodig timme på måndagen ska han ha gjort sig skyldig till mord, våldsamma rån och hot. Enligt polisen anlade han också en brand i lägenheten där ett av offren senare hittades död.

Vid 16-tiden på torsdagen meddelades att mannen, som 28 år gammal och hemmahörande i Svealand, häktas. Han kommer att vara frihetsberövad utan några möjligheter att släppas mot borgen.

Mannen flydde från en lägenhet via balkongen.

Foto: Felipe Morales

Har förhörts av utredarna

Hur mannen ställer sig till anklagelserna är oklart. Polisen i Barcelona är mycket förtegna kring vad som framkommit i de förhör som hållits med honom.

– All sådan information ingår i förundersökningen och det är ingenting som jag kan kommentera, säger en person på polisens pressavdelning.

Enligt uppgifter i spansk media är 28-åringen helt okänd av de rättsvårdande myndigheterna i landet. I Sverige har han ett mycket begränsat brottsregister. 2013 dömdes han till böter för ringa narkotikabrott efter att ha blivit påkommen med cannabis. Han har också några mindre skulder, som bland annat härrör från en obetald tv-avgift.

Den senaste noteringen om den misstänkte trippelmördaren i en svensk domstol är två år gammal. Då begärde han och dåvarande hustrun skilsmässa.

Satte eld på lägenhet – och flydde via balkongen

Den besinningslösa våldsturné som mannen är misstänkt för inleddes vid klockan 15 på måndagseftermiddagen. Då ska han ha mördat en man i en lägenhet på tredje våningen i ett flerfamiljshus. Sedan ska han ha anlagt en brand och flytt ut genom ett fönster.

En film från händelsen visar hur mannen tog sig nerför fasaden genom att hoppa mellan balkongerna. Därefter lämnade han platsen på en cykel.

Omkring en timme senare misstänks han ha rånmördat en äldre kvinna ungefär 600 meter söderut. Därefter ska han ha knivhuggit journalisten David Caminada Diaz, som senare dog av sina skador. Davids kollegor fick tag på mannen, och höll kvar honom i väntan på polisen.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Svensk misstänkt för trippelmord i Barcelona

LÄS VIDARE

Nya uppgifter om mordmisstänkte svensken i Barcelona

ÄMNEN I ARTIKELN

Svensk misstänkt för trippelmord i Barcelona

Barcelona

Våldsbrott

Mord

Spanien