Så drabbas skånska resenärer av Thomas Cooks konkurs

Publicerad:
Uppdaterad:
Resebolaget Thomas Cook, som bland annat flyger från  Malmö Airport/Sturup och Kastrup i Köpenhamn har blivit försatt i konkurs.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Resebolaget Thomas Cook, som bland annat flyger från Malmö Airport/Sturup och Kastrup i Köpenhamn har blivit försatt i konkurs.

NYHETER

Under söndagen stod det klart att resebolaget Thomas Cooks blivit försatt i konkurs.

Bolaget äger svenska Ving, som ställer in alla sina flygningar från Malmö Airport/Sturup och från Kastrup, under måndagen.

Vid halvfemtiden under natten mot måndagen stod det klart att konkursen var ett faktum och Thomas Cook meddelade då via ett pressmeddelande att alla flygningar ställs in. 

Konkursen innebär att hundratals skånska resenärer som skulle ha rest från Malmö Airport/Sturup eller från Kastrup i Köpenhamn, blir kvar hemma.

På sin hemsida meddelar Ving att sammanlagt 1 706 utresor från Norden och 1 554  hemresor kommer att ställas in under måndagen.

– Sturup är en viktig avgångsplats för oss, där är det många som flyger med Ving. Nu är vi inne i en period där fokus är att rädda företaget, sa Anna Hagberg pressinformatör på Ving till SVT Nyheter under söndagen. 

När det gäller resenärer som ska resa hem till Malmö/Köpenhamn har Ving meddelat att man tänker ta ansvar. 

– Vi är enligt lag skyldiga att få hem våra resenärer. De har en garanti och kommer få komma hem, sa Anna Hagberg på presstjänsten under söndagen.

När och hur detta ska ske är fortfarande oklart.

Hur det blir med resorna resten av veckan kan inte Ving ge svar på just nu.

– Så fort vi har ny information om den flygande verksamheten går vi ut med det. Vi har tills vidare sagt måndagen, men i nuläget så får man invänta information. Har man inte hört något är flyget inte inställt, säger säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef vid Vinggruppen Norden, till tt.

Även resenärer som åker med Spies, Tjäreborg och Globetrotter drabbas av konkursen.


ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE