Här tar Åkesson sidovägen ut från flygplatsen

Uppdaterad 2020-03-10 | Publicerad 2020-03-06

Ett stort medieuppbåd väntade på Jimmie Åkesson när han landade på Kastrups flygplats på eftermiddagen. Men Åkesson undvek journalisternas frågor. I sällskap av två danska poliser lämnade han flygplatsen genom en sidoutgång.

– Poliserna följde med honom hela vägen från planet, säger Erik, som arbetar på flygplatsen.

Under fredagen uppgav Sverigedemokraterna för SVT att Jimmie Åkesson gripits av turkisk polis. Detta efter att ha delat ut broschyrer vid grek-turkiska gränsen utan tillåtelse.

Partiledaren skulle dessutom ha deporterats från Turkiet, enligt turkiska CNN.

Jimmie Åkesson eskorteras av två danska poliser efter att ha landat på Kastrup.

Under eftermiddagen dementerade SD detta i ett nytt pressmeddelande. Nu hette det att Åkesson tagits åt sidan för en utfrågning. Detta i samband med att han skulle passera en säkerhetskontroll.

Frågorna var därför många när partiledaren skulle landa på Köpenhamns flygplats strax före klockan 17.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson.

Men förgäves väntade journalisterna på att Åkesson skulle komma ut i entréhallen. Cirka 45 minuter efter att hans plan från Istanbul landat uppgav en person som arbetar på flygplatsen att han sett partiledaren smita ut en bakväg.

– Två danska poliser följde med honom från planet. De följde honom till toaletten och till bagagebandet. De gick igenom säkerhetskontrollen och sedan ut genom en sidoingång, säger Erik, som arbetar på flygplatsen.

Erik fångade också Åkessons väg genom flygplatsen med sin mobilkamera.

– Jag tyckte det var intressant att se vad som hände, säger han.

Följ ämnen i artikeln