Storslam för Aftonbladet i Årets bild

Fyra Aftonbladet-fotografer vann i prestigefyllda fototävlingen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Det blev prisregn över Aftonbladet när en specialversion av Årets bild publicerades i en video på internet.

Grädden på moset: Magnus Wennman blev utsedd till årets tv-fotograf.

– Jag är väldigt glad över våra fotografers framgångar. Aftonbladet har en stark och mångsidig bildredaktion, säger Mats Strand bildchef på Aftonbladet.

Hela fyra fotografer i Aftonbladets stall prisades i Årets bild. På grund av coronautbrottet presenterades fototävlingens vinnare i en prisutdelningsfilm på Youtube, i stället för den sedvanliga galan.

Andreas Bardell, Magnus Wennman, Peter Wixtröm och Anders Deros tar alla hem priser för sina alster. Magnus Wennman blev dessutom korad till årets tv-fotograf för andra året i rad.

Här kan du se bilderna och filmerna som tog hem utmärkelser.

Anders Deros, Magnus Wennman, Andreas Bardell och Peter Wixtröm.
Foto: Montage/Aftonbladet
Anders Deros, Magnus Wennman, Andreas Bardell och Peter Wixtröm.

Första pris i Årets webb/tv 10 min

Magnus Wennman vinner första pris i Årets Webb/TV 10 min för filmen om Silva & Nasrin.

Filmen handlar om två flickor på flykt från krigets Syrien. En av dem hamnade i flyktingläger i Irak – den andra lever i Sverige.

Aftonbladets Magnus Wennman och Erik Wiman förde samman de två vännerna – i en film som tidigare vunnit ett stort internationellt pris och nu alltså vinner i Sverige.

Andra pris i Årets Sportbild Feature

Anderas Bardell prisas för bilden på Astrid Jacobsen och Heidi Weng som var helt utslagna efter att ha förlorat mot Sverige i VM-stafetten.

Foto: Andreas Bardell
Hur jobbigt det är att möta Charlotte Kalla? Fråga Astrid Jacobsen. I tio år vann Norge alla stafetter i världscupen, men på VM ordnade Kalla ett svenskt skrällguld. Efteråt var Jacobsen och Heidi Weng så utpumpade att de mötte pressen på golvet.

Tredje pris i Årets nyhetsbild Sverige

Peter Wixtröm kniper tredjeplatsen i kategorin Årets nyhetsbild Sverige för den spännande bilden när insatsstyrkan letar efter en knivbeväpnad man bland förskoleklasserna på Råsundaskolan i Solna.

Foto: Peter Wixtröm
Elever och lärare har låst in sig i klassrum för att skydda sig från en hotfull knivbeväpnad man. Polisens insatsstyrka söker efter mannen i Råsundaskolan Solna.

Första pris i Årets webb/tv 30 min

Anders Deros vinner för sin film om Löftadalens Dragkampklubb.

Tredje pris i Årets webb/tv 30 min

Magnus Wennman tar hem tredjeplatsen för filmen ”Familjen Biermans hus” Där Helena Trus reser tillbaka till sin Förintelseöverlevande farmors hemby i Ukraina.

LÄS OCKSÅ

De som kom: En unik granskning – fyra år efter flyktingkrisen

LÄS OCKSÅ

I farmors fotspår efter Förintelsen – en reportageserie av Helena Trus

Publicerad:

LÄS VIDARE