Tåg körde på traktorsläp

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Klockan 16 fick polisen ett larm om att tåg ska ha kört på ett traktorsläp utanför Sölvesborg.

Lokföraren uppges vara skadad men talbar och vaken.

– Lokföraren är lindrigt skadad, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson region Syd.

Tåget som körde in i traktorn.
Foto: Peo Möller
Tåget som körde in i traktorn.

Utöver polisen är även räddningstjänst och två ambulanser larmade till platsen.

– Jag har inte fått någon återkoppling från personalen. Men vi har larmat flera enheter. Enligt inringaren ska ett tåg har kört på en traktor, säger Sofie Schmidt, teamledare SOS alarm.

Polisen skriver på sin hemsida att en person uppges vara skadad, men skadeläget är oklart. Det är stopp på sträckan mellan Sandbäck och Sölvesborg.

– Vi har precis kommit till platsen. Lokföraren är skadad, dock är skadeläget oklart. Ett traktorsläp ska vara helt demolerat, säger Evelina Olsson, polisen presstalesperson region Syd.

Polisen har inlett en evakuering av tågets passagerare.

– Vi evakuerar tåget just nu och kommer därefter att utreda vad som hänt. Lokföraren är lindrigt skadad, säger Katarina Rusin.

Enligt polisen var tåget ett Öresundståg och man har evakuerat 55 personer från tåget, ingen uppges vara skadad av passagerarna.

– Det är beställt tungbärgare till platsen, jag vet inte hur lång tid det kommer ta, men det kommer vara stopp i trafiken ett bra tag till, säger hon.

Olyckan har orsakat stora trafikstörningar i kollektivtrafiken. Pågatågen kommer vända i Bromölla och man har beställt bussar mellan Sölvesborg- Karlshamn och Kristianstad- Karlshamn.

– Ersättningstrafik är på väg och det kommer att vara stopp hela kvällen, säger Mats Olsson, vid Skånetrafikens verksamhetsjour.

Publicerad: