Tegnell till ölen – om svenskarna själva får välja

Hetare än Zlatan

Publicerad 2020-07-01

För bara några månader sedan kände få ens till hans namn.

Men nu har mannen som blivit ansiktet för corona i Sverige – även blivit den man svenskarna helst tar en Corona med.

Japp. När det vankas öl i sommar, vill svenskarna helst ha Anders Tegnell som sällskap.

Anders Tegnell på uteservering.

Han har blivit hånad, hyllad, hatad och vida omtalad såväl i Sverige som internationellt. Få kan undvika att ha en åsikt om statsepidemiolog Anders Tegnell, namnet på allas läppar sedan virusutbrottet i mars.

Men trots kritiken mot Tegnell verkar folk tycka att han är en rätt trevlig prick ändå. För om de själva får välja fritt vem de vill dricka en kall bärs med bland alla kändisar i Sverige, så väljer de Tegnell – långt före exempelvis Zlatan.

Det visar en färsk Novusundersökning beställd av Sveriges Bryggerier, som också konstaterar att den tidigare mest populära ölkompisen – Leif GW Persson – därmed petas ned från tronen till den andra plats.

Svenskarnas tio-i-topp över kändisar att ta en sommaröl med

1. Anders Tegnell

2. Leif GW Persson

3. Jimmie Åkesson

4. Kung Carl XVI Gustaf

5. Stefan Löfven

6. Kronprinsessan Victoria

7. Jonas Sjöstedt

8. Jill Johnson

9. Tomas Ledin

10. Zlatan Ibrahimovic

Undersökningen har genomförts av Novus genom 1111 fullständiga intervjuer. Deltagarfrekvensen bland de inbjudna var 67%. Fältperioden är 4 - 10 juni 2020.

PODD Det omvälvande första halvåret 2020

Den första halvan av år 2020 har passerat, och det har varit ett halvår som vi sent kommer att glömma. I det här avsnittet tänkte vi blicka tillbaka på det här årets första sex månader, och fundera över vilka långsiktiga samhälleliga förändringar som krisen kan leda till. Gäst i avsnittet är Gustaf Arrhenius, professor i praktisk filosofi och VD för Institutet för Framtidsstudier.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen