Fortsatt lågt stöd för Miljöpartiet

Av: TT

Publicerad:
Isabella Lövin, ett av Miljöpartiets språkrör. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Isabella Lövin, ett av Miljöpartiets språkrör. Arkivbild.

Det är små förändringar i väljarstödet enligt en sammanvägning av flera mätningar för juni månad. Miljöpartiet och Liberalerna ligger fortfarande kvar under riksdagsspärren.

För tredje månaden i rad hamnar Miljöpartiet precis på gränsen eller under riksdagsspärren på fyra procent, enligt Svensk väljaropinion – en sammanvägning av flera mätningar som Kantar Sifo gör för Sveriges Radio Ekot en gång i månaden.

Partiet får 3,4 procent i den senaste mätningen, vilket är ett tapp med 0,5 procentenheter från mätningen i maj. Det är också den lägsta siffran sedan sammanvägningarna startade för tio år sedan.

Socialdemokraterna som har gått starkt under våren, tappar nu en procentenhet. Marginalerna för övriga partier har inte flyttat sig nämnvärt utan ligger på nästan samma nivåer som i maj. Men med exempelvis Moderaternas knappa uppgång med 0,3 procentenheter till 19,5, bekräftas en stadig uppgång för partiet med två procentenheter sedan december, rapporterar Ekot.

I övrigt i sammanställningen fick Vänsterpartiet 9,4 procent, Kristdemokraterna 6,4 procent, Centerpartiet 7,3 procent, Sverigedemokraterna 18,9 procent och Liberalerna blir kvar under spärren med sina 3,4 procent.

Publicerad: