Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholmarna om skärpta regler för vattenskoter

Av: Björn Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det slutbusat med vattenskotern. Eller?

Hotet om krav på förarbevis och höjd åldersgräns delar folket.

– Det blir inte bättre för att man är 18 år. Då tycker jag det är viktigare med förarbevis än åldersgränsen, säger Eva Adler som solbadar på Hornsbergs strand.

Nu vill regeringen att Transportstyrelsen ska utvärdera åldersgränsen på 15 år för att se om den går att höja. Regeringen vill också att myndigheten tittar på möjligheterna att införa obligatorisk utbildning och förarbevis. Vid Hornsbergs Strand kör många vattenskoter och många av dem Aftonbladet talat med upplever att buset är störande.

Magnus, sjöpolis.
Foto: Carolina Byrmo
Magnus, sjöpolis.

— I det här området är det ganska intensivt med vattenskotrar och det är väldigt mycket klagomål på buskörning. Vi upptäcker ju det när vi kommer hit såklart, säger Magnus, sjöpolis på vattenskoter.

Foto: Carolina Byrmo
Mila Borovika.

Vill ha åldersgräns

— Jag tycker det är ganska rimligt. Det är mest ungdomar som kör galet här och vill showa och visa upp sig. Jag tror att det skulle vara ganska bra om det är från 18 år, säger Mila Borovika.
Vad tänker du kring utbildning?

— Det kanske är lite överdrivet men genomgång av regler framförallt. och att de hålls. Det tror jag skulle vara bra, säger Mila Borovika.

PODD Polisen om problemen med vattenskotrarna

Aftonbladet Daily pratar om vattenskotrar.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: