Bilföraren bakom dödsolyckan anhållen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Mikael Fritzon/TT
Två personer omkom när en familj på cykel blev påkörda i Färjestaden på onsdagen. Poliserna Karl Ljungkvist och Ulrika Mederin är på plats dagen efter.

NYHETER

Den man som är misstänkt för att ha kört ihjäl två cyklister på Öland på onsdagen är nu anhållen.

– Han förhördes och delgavs brottsmisstanke i eftermiddags, säger kammaråklagare Kjell Jannesson till TT.

Mannen, som är i 55-årsåldern och från Kalmar län, blev inte frihetsberövad under onsdagen. Nu har han förhörts och anhållits misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Tidigare var han även misstänkt för grovt drograttfylleri, men mannen anhålls inte för det, även om misstanken kvarstår.

– Vi har inte fått några provsvar, det brukar ta upp till en vecka. Det finns inte tillräckligt som talar för att han var påverkad av droger, säger Kjell Jannesson.

TT: Vad gav initialt den misstanken?

– Det vet jag inte, det är polisen som hållit i det. Det kan ha varit för att det var märkliga omständigheter kring den här olyckan, såsom att den skedde på en liten väg.

Jannesson vill inte kommentera om mannen gett någon förklaring till olyckan, eller hur han ställer sig till brottsmisstankarna.

Mor och son

Polisen bekräftar att det var en mamma och hennes son på besök på ön som omkom. Pappan och ytterligare ett barn skadades, men överlevde.

– Det är en familj, som är hemmahörande i ett annat län i södra Sverige. De var på besök på Öland, säger Christine Bergkvist Björklund, presstalesperson på polisen i Kalmar, till TT.

Kvinnan i 45-årsåldern, mannen i 50-årsåldern och de två sönerna, båda under 15 år, cyklade på en mindre väg i Färjestaden i Mörbylånga kommun när olyckan inträffade.

Tidigare ostraffad

Enligt tidningen Barometern är mannen tidigare ostraffad.

– I anslutning till olyckan genomförde vi ett sållningsprov gällande alkohol på den här mannen. Det var negativt. Sedan fördes han till sjukhuset och där har han provtagits för andra substanser som en försiktighetsåtgärd. De proverna ska analyseras, men vi får inte de provsvaren den här veckan, säger Christine Bergkvist Björklund till tidningen.

Polisen arbetar vidare med tekniska undersökningar och hör vittnen som såg händelsen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN